GROUP JOOS

BIJ GROUP JOOS TELLEN DE MENSEN

Group Joos - met een geschiedenis die teruggaat tot in 1935 - is en blijft een 100% familiebedrijf. Zo is de bedrijfsleiding familiaal verankerd met Alex Joos als gedelegeerd bestuurder bijgestaan door een Raad van Bestuur met externe leden. Daarnaast vormen de medewerkers één grote familie. Group Joos, gevestigd in Turnhout,  heeft 3 business units: Joos Print, Joos Connect en Joos Smartcom. Sinds 2018 heeft Group Joos daarnaast een participatie van vijftig procent in Michael Schiffer Dialog GMBH en Smartcom GMBH in Duitsland.  Group Joos heeft ook een verkoopfiliaal in Nederland en exporteert vanuit België rechtstreeks naar verschillende andere Europese landen en Afrika. Elke divisie heeft zijn eigen specialisaties en kernactiviteiten. Om klanten volledig te ontzorgen bij complexe uitdagingen, werken de divisies nauw samen. We investeren voortdurend in de uitbouw van onze marktkennis, inhoudelijk onderzoek en verdere technologische ontwikkeling. Group Joos is een absolute voorloper in de digitale transformatie. Group Joos behaalt met 130 medewerkers een jaaromzet van 25 miljoen euro. 

Joos Print is een internationaal actieve drukkerij die zich specialiseert in grote volumes aan een hoogstaande kwaliteit. Deze drukkerij beschikt over een uitgebreid machinepark waarbij druk en afwerking onder één dak gebeurt. Joos Print focust zich op veiligheidsdrukwerk, logistieke formulieren, zakelijk drukwerk, zelfklevende etiketten en labels.

Joos Connect is een trendsetter op vlak van direct mailings, mail packs en postaal advies. Daarnaast ontwikkelt Joos Connect zich als totaalpartner voor gepersonaliseerde en geïndividualiseerde communicatie, promotioneel drukwerk en huis-aan-huis uitgaven. 

Joos Smartcom is gespecialiseerd in doorgedreven data-analyses en marketing automation, waarbij een combinatie van print en online wordt ingezet.  Ook voor Web to Print- en Omnichannel-applicaties is Joos Smartcom uw partner.  Zo bieden we onze klanten het communicatieportaal JOSSH aan. En met de generieke app VEEEW kan in real time augmented reality-content geactiveerd worden.

DUURZAAM ONDERNEMEN
Zorg voor het klimaat en voor mensen staat in onze samenleving steeds meer centraal. Group Joos ondersteunt ten volle deze evolutie naar een duurzame (bedrijfs)wereld. Wij ondernemen op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame wijze. De beleidsverklaring Duurzaam Ondernemen verduidelijkt onze beleidsintenties op dat vlak. Volgens onze visie maakt duurzaamheid onlosmakelijk deel uit van een gezonde bedrijfsvoering. Een veilige werkomgeving, het volgen van opleidingen, de aandacht voor een groene mobiliteit, het voldoen aan de regelgeving inzake milieu en veiligheid, het duurzaam gebruik van grondstoffen, de sponsoring van goede doelen, het respectvol omgaan met elkaar, een deugdelijk bestuur… het zijn slechts enkele van de waarden gehanteerd bij Group Joos.

Omdat we steeds verder willen groeien in duurzaam ondernemen, sloten we een partnership af met VOKA . Vanuit dit partnership stellen we jaarlijks een actieplan rond duurzaamheid op. De 17 globale duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties vormen hiervoor het universeel kader.  De Verenigde Naties clusterde deze doelen in de 5 P’s: Mensen, Planeet, Welvaart, Partnerschap en Vrede. Deze vijf pijlers vertalen we naar onze dagelijkse bedrijfsvoering.  Het beleid wordt jaarlijks beoordeeld.  Een team van onafhankelijke deskundigen gaf Group Joos een positieve evaluatie waardoor het certificaat  Voka Charter Duurzaam Ondernemen werd behaald. Door dit traject verder te zetten, wil Group Joos in 2022 de uiteindelijke erkenning van ‘SDG Pioneer‘ van de Verenigde Naties bekomen. 

MILIEUBELEID
Het milieubeleid verankert Group Joos in een ISO 14001 milieumanagementsysteem. Dat laat ons toe om onze werkwijze continu te monitoren en snel te herzien indien nodig. Een zo min mogelijke milieubelasting staat centraal in onze bedrijfsprocessen. Zo streven we naar spaarzaamheid en een maximaal hergebruik van alle mogelijke hulp- en grondstoffen. We nemen voortdurend initiatieven om onze milieu-uitstoot te beperken en te besparen op het verbruik van elektriciteit. We beperken ons chemisch afval en zorgen voor een strikte scheiding en afvoer van de verschillende afvalstromen. We werken hiervoor nauw samen met erkende afvalverwerkers.  We verpakken onze producten in recycleerbare materialen en werken nauw samen met Febelgra. Met een doordacht actieplan verminderen we jaarlijks onze hoeveelheid verpakking. Onze eigen milieucoördinator volgt nauwgezet alle verplichtingen en richtlijnen van OVAM op. We voeren een actief mobiliteitsplan door onze medewerkers aan te moedigen voor groene bedrijfswagens te kiezen en zoveel mogelijk de fiets te nemen voor het woon/werkverkeer. Zo werd er in 2019 116.000 km gefietst. We promoten bij onze klanten actief het gebruik van papier uit verantwoord beheerde bossen. We zijn hiervoor erkend met het FSC®-certificaat en het PEFC-certificaat. Wij geven onze klanten gericht advies voor het gebruik van milieubewust papier, zodat zij ook het FSC®- of PEFC-logo op hun drukwerk kunnen plaatsen.

GROUP JOOS
GROUP JOOS GROUP JOOS GROUP JOOS GROUP JOOS

Alle vacatures bij GROUP JOOS jobs gevonden

Momenteel staan er geen vacatures op regiotalent.be voor bedrijf GROUP JOOS. Hou deze site echter goed in de gaten of solliciteer even spontaan.