NV G. Smeyers

Het begon met een kleine bron

G. Smeyers heeft een boeiende en rijke historiek. Voor het prille begin van het familiebedrijf gaan we terug naar 1929. In dat jaar start Frans Smeyers in Zandhoven een grondboorbedrijf, gespecialiseerd in het boren van waterwinningsputten.

Voor de eerste mijlpaal maken we een sprong in de tijd.

  • In 1961 neemt Julius Smeyers, de zoon van oprichter Frans, het bedrijf over.
  • In 1966 doet Gaston Smeyers, de zoon van Julius, op zijn beurt zijn intrede in het bedrijf.Voortaan luidt de bedrijfsnaam: ‘Julius Smeyers & zoon’.
    Naast het boren van waterwinningsputten evolueren de activiteiten van de onderneming steeds meer in de richting van bronbemaling. Het bedrijf bouwt een stevige marktpositie op in de regio Antwerpen en omstreken.
  • Midden de jaren zestig volgen de eerste belangrijke raamcontracten in de petrochemische sector, voornamelijk in het Antwerpse havengebied.

Dochteronderneming

  • In 1989 herdoopt Gaston Smeyers het bedrijf ‘G. Smeyers nv’.
  • In 1998 ziet ‘G.S. Construct nv’ het levenslicht. Dit dochterbedrijf houdt zich bezig met de fabricage van zuigerpompen en machineonderdelen.
  • In 2002 krijgt G. Smeyers nv een erkenning in de subcategorie G1 klasse 4.

Overname

Begin 2005 worden G. Smeyers en G.S. Construct overgenomen door holdingmaatschappij “De Hoven“, een 50/50-participatie tussen de managementvennootschap LRM van de heer René Lambrechts en de holdingmaatschappij Imasco van de familie Aertssen uit Stabroek. Het bedrijf blijft echter verder opereren onder de naam ‘G. Smeyers nv’ en de dagelijkse leiding van het bedrijf komt in handen van Dhr. René Lambrechts. De focus van het bedrijf ligt van dan af voor honderd procent op het uitvoeren van bronbemaling.

Het dochterbedrijf ‘GS Construct’ wordt omgevormd tot een zusterbedrijf dat voor honderd procent garant staat voor het onderhoud van al het bemalingsmaterieel. De firma G. Smeyers krijgt een vernieuwde dynamiek: er wordt volop geïnvesteerd in de aanschaf van een volledig nieuw en performant machinepark met bijhorende uitrusting. Ook worden met de regelmaat van de klok nieuwe medewerkers aangeworven die worden opgeleid in het gespecialiseerde bemalingswerk.

Blijvende groei

Op die manier is de firma G. Smeyers is tot op vandaag uitgegroeid tot één van de belangrijkste marktspelers in België op het gebied van bronbemaling en heeft inmiddels ook zijn erkenning in subcategorie G1 kunnen verhogen naar klasse 5 in 2007 en naar klasse 6 in 2012, waardoor ook grotere opdrachten mogelijk worden.

In 2010 was G. Smeyers nv genomineerd voor de Trends Gazelle Award 2010 als één van de snelst groeiende bedrijven van de regio Antwerpen. G. Smeyers gaat de toekomst dan ook met bijzonder veel vertrouwen en passie tegemoet!

 

NV G. Smeyers

Alle vacatures bij NV G. Smeyers jobs gevonden

Momenteel staan er geen vacatures op regiotalent.be voor bedrijf NV G. Smeyers. Hou deze site echter goed in de gaten of solliciteer even spontaan.