5 goede redenen om een vijftigplusser aan te werven

30/05/2016

Vijftigplussers zijn niet flexibel, hinken achter het computertijdperk aan en werken trager. Althans, dat zijn de vooroordelen. Vijftigplussers hebben heel wat ervaring, knowhow en expertise te bieden. Vijf goede redenen om een vijftigplusser aan te werven.

1. Balans tussen werk en privé

De gemiddelde dertiger en veertiger combineert zijn job met een druk huishouden en drie kinderen. Vijftigers hebben een betere balans tussen werk en privé. De kinderen studeren of zijn het huis uit. Ze moeten zich niet bezighouden met oudercontacten, een halve nacht op spoed zitten of wekelijkse enorme bergen was. Je zal een vijftigplusser om kwart over drie niet snel uit een vergadering zien stormen. Ze hebben tijd.

2. Ervaring, ervaring, ervaring

Vijftigplussers hebben een lange professionele weg afgelegd. Ze brengen dus heel wat expertise en knowhow binnen op het bedrijf. Deze generatie heeft het allemaal al gezien: herstructureringen, vernieuwingen van systemen, verhuizingen, ontslagen,... Er is nog weinig dat hen aan het wankelen brengt.

3. Loyaliteit

Jobhoppen, slashen of jobhoppen? Dat is niets voor vijftigplussers. Deze generatie kan kiezen voor een werknemer en deze trouw blijven. Ze beginnen bij een bedrijf en zijn niet bang om commitment te tonen.

4. Nog meer ervaring. En relativeringsvermogen

Door de levenservaring kunnen vijftigplussers relativeren. Ze zijn stressbestendiger en kunnen meer loslaten dan nieuwbakken werknemers halverwege de twintig. Een lastminute project? Een lading nieuwe dossiers? Een zieke collega? Kom maar op!

5. Financiën

Als bedrijf doe je voordeel aan het inhuren van een vijftigplusser. Tot 1 juli van dit jaar ontvang je een premie, daarna gaat een nieuwe regeling in. Je ontvangt dan een forfaitaire vermindering van de RSZ-bijdragen. Ook zijn vijftigplussers bereid voor minder geld te werken. De hypotheek is afbetaald en levenskwaliteit staat voorop. Minder werken of flexibele uren zijn voor hen grotere troeven dan een hoog salaris.

Eveline Janssens

Voor meer info wat betreft de premie en de vermindering van RSZ-bijdragen: https://www.vdab.be/premie50plus

Deel met anderen