Kan je werkgever een niet-concurrentiebeding opnemen in de loop van de arbeidsovereenkomst?

In de loop van je arbeidsovereenkomst krijg je promotie. Kan je werkgever dan van die gelegenheid gebruik maken om een niet-concurrentiebeding op te nemen in je arbeidsovereenkomst? Is een dergelijk beding dan geldig?

Timing

Een niet-concurrentiebeding hoeft niet noodzakelijk van ‘in den beginne’ in je arbeidsovereenkomst te staan. Je werkgever kan dat dan ook inlassen in je contract in de loop daarvan. Daarvoor hoeft er zelfs geen nieuwe arbeidsovereenkomst te worden afgesloten. De clausule in kwestie kan nu eenmaal bijvoorbeeld ook worden opgenomen in een addendum aan het oorspronkelijke contract. Een niet-concurrentiebeding moet wel schriftelijk worden vastgelegd. Een mondelinge afspraak op dat vlak zal nu eenmaal niet geldig zijn.

Overeenkomst

Je werkgever kan het niet-concurrentiebeding echter niet eenzijdig vastleggen. Je moet het daarmee eens zijn. Een niet-concurrentiebeding kan dus enkel in je arbeidsovereenkomst worden ingelast als je het daar mee eens bent. Weet wel dat als je werkgever je promotie afhankelijk zou maken van het aanvaarden van een niet-concurrentiebeding je vaak zo goed als ‘verplicht’ zal zijn het niet-concurrentiebeding te aanvaarden.

Voorwaarden

Opdat er in je arbeidsovereenkomst een niet-concurrentiebeding zou kunnen worden ingelast moet dat aan een aantal wettelijke voorwaarden voldoen. Zo moet je jaarloon voldoende hoog zijn. Bovendien vereist de wet dat het beding niet langer loopt dan 12 maanden en dat het betrekking heeft op soortgelijke activiteiten en een soortgelijke functie. Verder is vereist dat het geografisch beperkt wordt. Bovendien moet er, als je actief bent als arbeider of bediende, voorzien worden in een compensatoire vergoeding die je werkgever je moet betalen als hij zich op het beding beroept. Ben je actief als handelsvertegenwoordiger dan gelden er andere voorwaarden waaraan een niet-concurrentiebeding moet voldoen.

Jan Roodhooft, advocaat