Mag je als verpleegkundige nog werken als je zwanger bent?

Men zegt wel eens dat je als verpleegkundige niet meer mag gaan werken als je zwanger bent. Maar is dat wel zo? En mag je dan wel opnieuw aan de slag gaan als je borstvoeding geeft?

Als je als werkneemster bevalt, heb je recht op een bevallingsverlof van 15 weken (17 weken bij een meerling). Dat bevallingsverlof bestaat uit een prenataal verlof van maximaal zes weken en een postnataal verlof van minimaal negen weken.

Geen risico lopen

Los van dit eigenlijke bevallingsverlof zijn er allerlei regels die jou en je kind beschermen tegen allerhande risico’s op de werkvloer. Zo mag je meer bepaald, als je zwanger bent, net bevallen bent en/of borstvoeding geeft, niet werken op arbeidsposten of productieafdelingen waar jij of je kind een gezondheidsrisico lopen.

Dat is bijvoorbeeld het geval als je op het werk in aanraking komt met bepaalde bacteriën of virussen (zoals hepatitis B), ioniserende straling of als je zware lasten moet hanteren. De preventieadviseur-arbeidsgeneesheer beslist of er voor jou al dan niet een risico is.

Er is een risico, en dan?

Loop jij op je werk een dergelijk risico, dan beschikt je werkgever over verschillende mogelijkheden. Een eerste denkpiste bestaat er dan in dat je werkomstandigheden of je werktijd worden aangepast zodat je tijdens je zwangerschap toch aan de slag kan blijven.

Blijkt dat onmogelijk te zijn, dan kan je werkgever je eventueel ook ander werk geven dat wel verenigbaar is met je toestand. Lukt ook dat niet dan zal je tijdelijk moeten stoppen met werken en kan je dus thuisblijven.

En je loon?

Moet je thuisblijven dan heb je recht op een uitkering. Hiervoor moet je een aantal documenten aan je ziekenfonds bezorgen. Je ontvangt dan vervolgens een uitkering die 78,237% van je brutodagloon bedraagt (begrensd tot een loongrens) vanaf de eerste dag van de werkverwijdering tot de 6de week vóór je geplande bevallingsdatum. De uitkering bedraagt 60% van je brutoloon (begrensd tot een loongrens) voor het werk dat je moest stopzetten als je na je moederschapsrust volledig van het werk verwijderd wordt.

Jan Roodhooft, advocaat