Mag je tijdens je werkuren online kerstcadeautjes kopen?

Met het oog op de komende feestdagen wil je online nog een aantal kerst- en nieuwjaarscadeautjes kopen. Mag je dat doen tijdens je werkuren of kan je werkgever je dat verbieden? Wat riskeer je als je ondanks een verbod toch zo’n aankopen doet op het werk?

Verbieden kan

Je werkgever kan je wel degelijk verbieden om online inkopen te doen tijdens de werkuren. Om alle discussies hieromtrent uit te sluiten kan hij dat verbod schriftelijk vastleggen. Hiervoor kan hij onder meer een bepaling in je arbeidsovereenkomst inlassen of een verbod opnemen in het arbeidsreglement. Je werkgever zou ook bijvoorbeeld een internetpolicy kunnen hebben waarin staat dat je een verbod wordt opgelegd om tijdens de werkuren online zaken te bestellen. Weet dat dergelijke bepalingen in principe perfect geldig zijn.

En als er niets werd afgesproken?

Ook als er geen expliciet verbod op dat vlak bestaat in het bedrijf waar je werkt, ben je maar beter voorzichtig. Doe ook dan je inkopen thuis (buiten de werkuren) tenzij je weet dat je werkgever geen problemen heeft met bestellingen die je doet op het werk. Je werkgever betaalt je nu eenmaal om voor hem te werken volgens de instructies die hij je geeft en niet om je eigen aankopen te doen tijdens de werkuren. Bovendien is het informaticamateriaal waarmee je de bestelling plaatst wellicht ook nog eens eigendom van je werkgever.

De sanctie

Verbiedt je werkgever je om je kerstinkopen online te doen op het werk en hou je je daar niet aan, dan zal je werkgever je wellicht in eerste instantie een verwittiging geven. Bovendien zou je werkgever je een tuchtsanctie kunnen geven. Opdat dat het geval zou zijn, moet dat wel zo voorzien zijn in het arbeidsreglement. In extreme gevallen waarin een werknemer zeer geregeld bestellingen plaatst en daar niet mee ophoudt (ondanks verwittiging) zou eventueel ook een ontslag om een dringende reden aan de orde kunnen zijn.

Jan Roodhooft, advocaat