Zo kan je een arbeidsovereenkomst ook elektronisch afsluiten

Als je een arbeidsovereenkomst afsluit met een werkgever, gaat dat meestal om een ‘papieren’ overeenkomst die wordt ondertekend. Maar wist je dat het ook toegelaten is om te werken met een arbeidsovereenkomst die elektronisch wordt afgesloten?

Als je een arbeidsovereenkomst afsluit met een werkgever, gaat dat meestal om een ‘papieren’ overeenkomst die wordt ondertekend. Maar wist je dat het ook toegelaten is om te werken met een arbeidsovereenkomst die elektronisch wordt afgesloten?

Zeker in coronatijden is het niet altijd even eenvoudig om een papieren arbeidsovereenkomst af te sluiten. Wat veel werkgevers en werknemers evenwel niet weten is dat er ook een andere werkwijze mogelijk is.

Elektronisch afsluiten

De wet laat je toe om een arbeidsovereenkomst ook op een elektronische manier af te sluiten. Meer bepaald zegt de wet dat een arbeidsovereenkomst ondertekend met behulp van de elektronische handtekening die wordt gecreëerd door de elektronische identiteitskaart of door middel van een elektronische handtekening die voldoet aan dezelfde veiligheidswaarborgen als de elektronische handtekening die door de elektronische identiteitskaart wordt gecreëerd, wordt gelijkgesteld met een papieren arbeidsovereenkomst ondertekend door middel van een handgeschreven handtekening.

Welke arbeidsovereenkomsten?

De mogelijkheid om een arbeidsovereenkomst elektronisch af te sluiten geldt voor alle soorten arbeidsovereenkomsten. Het geldt met andere woorden zowel voor bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, voor bepaalde tijd of voor een welomschreven werk, voor een arbeidsovereenkomst voor voltijdse of deeltijdse arbeid, enzovoort.

Voorwaarden

Om op die manier te werk te kunnen gaan moeten jij en je werkgever het daarover wel eens zijn. Je toekomstige werkgever kan je dan ook niet verplichten om met zo’n soort arbeidsovereenkomst te werken. Ook je werkgever zou kunnen vragen dat de arbeidsovereenkomst toch op papier wordt aangegaan. Hij kan nu eenmaal niet worden verplicht om het elektronisch afsluiten van arbeidsovereenkomsten in te voeren in zijn bedrijf.

Bovendien moet een exemplaar van de elektronisch aangegane arbeidsovereenkomst worden bewaard bij een verlener van een elektronische archiveringsdienst. Deze elektronische opslag is kosteloos in jouwen hoofde en dient ten minste gewaarborgd te worden tot een termijn van vijf jaar te rekenen vanaf het eindigen van de arbeidsovereenkomst is verstreken. Bovendien is je toegang tot het bewaarde exemplaar te allen tijde gewaarborgd.

Jan Roodhooft, advocaat