Heb je recht op loon als je door een staking niet kan (gaan) werken?

Stakingen komen de laatste jaren weer zeer geregeld voor. Maar heb je recht op loon als je door de staking van bijvoorbeeld het openbaar vervoer niet op je werk geraakt. En hoe zit het als een stakerspiket je niet binnenlaat in het bedrijf waar je werkt?

Als werknemer heb je het recht om mee te staken. Als je dat doet, heb je voor de betreffende dagen vanzelfsprekend geen recht op loon. Je kan moeilijk verwachten dat je werkgever je ook nog eens moet betalen voor de dagen dat je staakt. Je kan wel eventueel een stakingsvergoeding krijgen van de vakbond waarbij je bent aangesloten. Ben je niet gesyndiceerd, dan zal je geen inkomen hebben.

Maar hoe zit het als je wel wil gaan werken bij een staking? Heb je dan recht op loon?

Het openbaar vervoer staakt

Als het openbaar vervoer (trein, tram, bus) staakt en je daardoor niet op je werkt raakt, dan heb je soms wel recht op een gewaarborgd loon. Je moet dan kunnen bewijzen dat je voldoende inspanningen deed om op je werk te geraken, maar dat dit niet lukte. Gaat het om een aangekondigde staking (wat veelal het geval is) dan volstaat het niet dat je het openbaar vervoer probeerde te nemen. Je moet dan een alternatief vervoersmiddel zoeken. Je zou bijvoorbeeld ook met je werkgever kunnen afspreken dat je een dagje vakantie neemt of dat je van thuis uit mag werken.

Raak je niet op het werk door een staking die niet was aangekondigd of omdat kruispunten geblokkeerd waren, dan heb je veelal wel recht op een gewaarborgd loon vanwege je werkgever.

Je raakt het bedrijf niet in

Het kan ook gebeuren dat je onderweg naar het werk geen probleem kent, maar dat je uiteindelijk je eigen bedrijf niet binnengeraakt door de staking (omdat er bijvoorbeeld een piket staat). Als dat het geval is, dan moet je werkgever je al evenmin betalen.

Je kan niet werken

Zelfs als je binnengeraakt in je bedrijf en wil gaan werken, moet je werkgever je nog niet altijd betalen. Meer bepaald moet hij je loon niet betalen als je niet kan werken omdat er door de staking onvoldoende personeel aanwezig is in het bedrijf om deftig te kunnen werken.

Kan je wel gewoon werken dan heb je vanzelfsprekend recht op loon.

Jan Roodhooft, advocaat