Ben jij klaar voor een future proof carrière? Trendwatcher Tom Palmaerts vertelt er jou alles over

Tom Palmaerts van trend- en marketingbureau Trendwolves tuurt in de toekomst. Dat is wat trendwatchers doen. Zopas schreef hij er een boek over. Een boek over hoe je jezelf en je carrière toekomstbestendig kan maken. ‘Ready or Not: 11 manieren om futureproof te worden’ reikt jou handvaten aan in een snel veranderende wereld. Het boek geeft verrassende inzichten en laat je alvast uitkijken naar een toekomst vol goesting en positivisme.

Zin in de toekomst

De toekomst door de ogen van een ervaren trendwatcher, wie wil niet even meekijken? Tom Palmaerts gooit met Trendwolves al jaren lang hoge ogen op het vlak van trendwatching. Hij reist de wereld rond om mensen zin te geven in de toekomst door hen een duidelijkere kijk te bieden op die toekomst. Al die wetenswaardigheden heeft Palmaerts nu gebundeld in boek: ‘Ready or Not: 11 manieren om futureproof te worden’. Volgens de auteur is het alvast helemaal ok om onzeker te zijn over de toekomst. Alles lijkt vandaag immers op losse schroeven te staan. Meer inzicht biedt echter meer gemoedsrust en dat reikt het boek aan.

Belangrijke levenskwesties

‘Ready or Not: 11 manieren om futureproof te worden’ snijdt zoals de titel aangeeft elf belangrijke levenskwesties aan. Zo leert het boek dat je niet altijd de makkelijkste weg moet kiezen voor het beste resultaat, maar ook dat je veranderlijk moet zijn als water en er niks gebeurt zonder je handen uit de mouwen te steken. Ook is het boek een pleidooi tegen alleenigheid. ‘De toekomst maak je niet alleen’, zo staat het er. Het boek is modulair als je dat wil of laat zich in één ruk uitlezen wanneer je het spannend vindt. Bij elke tip wordt ook duidelijk uitgelegd waarom je die tip krijgt. Elke tip wordt daarnaast voorzien van een kanttekening van de auteur. Ook heeft het boek het bij elke tip over de houding die je zelf moet aannemen om van die tip een succes te maken. Voorts maakt het boek de tips werkbaar door per tip een aantal todo’s op te lijsten die je in dagelijkse leven kan inpassen.

Papieren coach

Kortom, in het boek kan je vinden wat je zelf wil: een papieren coach, een mentale steun en toeverlaat of de nodige schop onder je kont. Hoe het ook zij, wanneer je het leest, zal het vast en zeker iets met je doen. En laat dat nu net de bedoeling zijn.

Pascal Dewulf/foto belga