Gastvriendelijkheid is de belangrijkste troef

Hilde De Mol (33) is restaurantmanager in Colmar Oostakker. In de horeca is gastvriendelijkheid de belangrijkste troef, weet deze ondernemende dame. Een tevreden klant is haar grootste motivatie.

1. Waarom is dit de job van je leven?
Ik heb bij Colmar een job gevonden die aansluit bij mijn opleiding Hotelschool die ik heb gevolgd bij Spermalie in Brugge. Ik werk in een aangename werksfeer en mijn flexibel uurrooster is makkelijk te combineren met mijn familiaal leven, al heb ik dat ook te danken aan mijn echtgenoot die zijn steentje bijdraagt in het huishouden.

2. Wat is de belangrijkste les die je tot nu toe hebt geleerd?
Gastvriendelijkheid is de belangrijkste troef in de horeca! Mijn grootste werkvoldoening haal ik uit een tevreden klant. De positieve commentaren die ik van hen krijg, doen me echt deugd!

3. Wat is volgens je collega’s of baas je grootste talent?
Volgens mijn baas heb ik een groot organisatietalent, dat ik met veel enthousiasme overbreng aan mijn medewerkers. Omgekeerd vind ik Colmar een correcte werkgever, die zijn medewerkers kansen geeft en ondersteunt waar nodig. Het is een stabiel en groeiend bedrijf in familiale sfeer.

4. Herinner je je een spannend/grappig/mooi moment? Wat zal je altijd onthouden?
De personeelsreis naar Disneyland Parijs die onze vestiging kreeg dank zij de goede prestaties die we hadden geleverd…

5. Oeps foutje…door welke blunder kon je wel door de grond zakken van schaamte?
Een dubbel geboekte reservatie waardoor we klanten niet onmiddellijk kunnen plaatsen. We hebben hen toen een aperitief aangeboden om de wachttijd op te vangen.

6. Waar ging het jongste uitstapje met je collega’s naar toe?
Een lasershoot in Gent ter gelegenheid van mijn verjaardag…

Vind een job in de buurt van