Help, mama/papa weer aan het werk!

Dat kleine breekbare hummeltje afzetten bij de onthaalouder, onderbroken nachten die nog steeds hun tol eisen en afscheid nemen van de kraamperiode. Tips voor kersverse mama’s (en papa’s) die weer aan de slag gaan.

Oefendagje

Laat de kleine meneer of mevrouw iets vroeger starten in de crèche of bij de onthaalouder. De meeste kinderdagverblijven voorzien vooraf een oefendagje om alvast te wennen. Belangrijk voor de baby en voor de ouders. Zo valt je eerste werkdag niet samen met de eerste opvangdag van je kleine spruit en bespaar je jezelf heel wat stress.

Babybezoekje

Ga voor je terugkeer eens langs op kantoor met de baby of organiseer een kleine online ‘babyborrel’ voor de thuiswerkers. Je collega’s kunnen zich een beeld vormen van je lieve schat. En je kan bij je terugkeer uitpakken met foto’s en hoe hard hij/zij gegroeid is.

Organisatie

Een vlotte start en einde van de werkdag is alles: leg de avond ervoor outfits klaar voor iedereen, pak je werktas al in en haal brood. Ook voor ’s avonds plan je enkele makkelijke maaltijden die je vooraf invriest.

Overdracht

Denk aan een rustige start op het werk. Voorzie een goede overdracht met de collega die je verving of je taken heeft waargenomen. Vermijd probleem X of Y op je eerste werkdag om 9.30 uur op te moeten lossen. Gun jezelf wat tijd om je draai te vinden. En durf nee te zeggen die eerste weken, anders komt er misschien te veel op je af.

Geniet

Iedereen pepert je in dat je moet genieten van je kleine baby, want ze worden zo snel groot. Wij hier bij Regiotalent onderschrijven dat volledig, maar dragen je daarbij ook op om te genieten van je werkdag. Meer bepaald van het drinken van een warme koffie, een volwassen gesprek kunnen voeren, je dagen niet langer door te brengen in pyjama en eens ononderbroken je bord leegeten.

Borstvoeding

Geef je borstvoeding en zal je op het werk kolven? Lees dan zeker dit artikel.

Qualitytime

Je baby gemist? Neem na het werk de tijd om te knuffelen, je baby in bad te doen, samen te gaan wandelen,… Want je weet het, ze worden zo snel groot!

Eveline Janssens