Hoe corona de trends van 2021 op de werkplek vorm geeft

De coronacrisis heeft een ingrijpende impact gehad op de manier waarop we werken. Sterker nog: heel wat trends die zich voor 2021 (verder) aftekenen op de werkvloer, zijn gerelateerd aan de coronapandemie.

We kunnen er niet omheen: het nieuwe werken was tot begin vorig jaar vooral iets voor een gezellige netwerkbabbel en voer bij high level keynotes. Op de werkvloer zelf werden al die grote dromen en beloftes echter maar met mondjesmaat ingelost.

Harde realiteit

En toen kwam de coronapandemie en werd alles anders. Werken 2.0 was niet langer iets vrijblijvends, plots werd het harde realiteit. Toen bedrijven zagen dat het menens werd met de pandemie, schoten ze in actie. Het nieuwe werken forceerde zich via de coronacrisis een weg tot op de werkvloer. De overheid deed er nog een schepje bovenop met verplicht telewerken. Bedrijfsbonzen konden zich niet langer verstoppen achter allerlei excuses en moesten massaal aan de slag met thuiswerk. Ze begonnen als de gesmeerde bliksem virtuele werkplekken te bouwen en bedachten slimme manieren om ook tot hybride vormen van samenwerking te komen met hun medewerkers. Als de nood hoog is, is de redding nabij. Ook op de werkvloer.

Digitale hulpmiddelen

Met die transformatie slopen ook een veelheid aan digitale hulpmiddelen en -gewoontes de thuiswerkplek binnen. Zoom-calls, MS Teams-meetings, virtuele netwerkborrels,… Plots kon wel iedereen mee. Het was immers pompen of verzuipen. Daarop volgde al snel de volgende maatschappelijke shock. Heel wat mensen kwamen immers tot de conclusie dat dingen die ze voordien als vanzelfsprekend beschouwden, dat eigenlijk niet waren. De lange verplaatsingen, het op kantoor aanwezig zijn, …

Herleid tot de essentie

Het is alsof de coronacrisis werken en de werkplek terug naar de essentie brengt: samen productief zijn zonder al de poeha die er voordien bij kwam kijken. De jongens en meisjes van Silicon Valley bedachten er een hippe term voor: distributed working. Daar kwam echter nog een ander obstakel bij en dat had betrekking op onszelf. Werken op afstand vereist bakken zelfdiscipline. Iets wat op kantoor vanzelf lijkt te gaan, is thuis in de beslotenheid van de werkplek niet altijd even evident. Ook daar moesten we met z’n allen plots een heel andere mindset hanteren.

Meer dan online meetings

Gedeconnecteerd zijn van je collega’s, niet digitaal, maar wel in het echte leven. Nog zoiets dat de coronapandemie heeft duidelijk gemaakt. Samenwerken is meer dan online meetings en e-mails. Op kantoor zijn er die kleine nuances die beter worden opgepikt. En waardoor alles sneller lijkt te gaan. Een korte vraag, even een gesprek, instant overleg over een probleem: dat gaat nu allemaal wat trager en vaak ook een stuk minder genuanceerd. Vooral de empathische werkers hebben zich op dat vlak behoorlijk moeten aanpassen. Plots in je eentje zitten, zonder de dynamiek van je collega’s te voelen. Het vergt zeker een forse aanpassing. 2021 lijkt op de ingeslagen weg verder te gaan. Wordt vervolgd.

Pascal Dewulf