Kijk jij met een optimistische blik naar het werkjaar?

Het minste wat we van 2020 kunnen zeggen, is dat het een ongewoon jaar was, ook op werkvlak. Aanpassingen stonden centraal en we verwachten hier dit jaar de resultaten van te zien. Het wordt vooral een jaar waarbij de aanpassingen voet aan grond dienen te krijgen op de werkvloer. Zowel werkgevers als werknemers blijven in het algemeen hoopvol en optimistisch en dat wordt ook meteen de drijfveer voor het nieuwe werkjaar.

Werknemers en werkgevers staan voor heel wat uitdagingen in 2021. Denk maar aan het aanpassen aan het nieuwe normaal, de druk van de coronacrisis op de mentale en fysieke gezondheid, de impact op productiviteit en absenteïsme en het missen van de collega’s en de sfeer op de werkvloer. Toch blijven we in het algemeen echter hoopvol en optimistisch.

Minder gelukkig, maar optimistisch

Uit een bevraging in opdracht van het uitzendbureau Tempo Team blijkt dat we iets minder gelukkig zijn op het werk dan vorig jaar. We voelen ons zowel fysiek als mentaal minder fit. Toch zijn we optimistisch het jaar ingestapt. De gemiddelde score voor optimisme is 6,7/10 en 4 op 10 zelfs uitgesproken optimistisch.

Invloed van de coronacrisis

We merken echter een grote invloed van de coronacrisis op ons werkplezier, de relatie met de collega’s en de managementstijl van de leidinggevenden. Uit de bevraging blijkt dat werknemers vinden dat deze drie factoren erop achteruit gingen. Voor een kwart van de werknemers ging de work-lifebalans er sinds de start van de coronacrisis op vooruit.

Inzetten op verbondenheid

Door corona brengen we minder (fysiek) tijd door met onze collega’s. De gezellige babbeltjes aan het koffiemachine vallen weg en de banden verwateren. Ook de managers moeten hun aanpak aanpassen aan het nieuwe normaal om de band met de werknemers optimaal te houden. “Het is daarom belangrijk in te zetten op onderlinge relaties en verbondenheid tussen de collega’s en werkgever. Dat kan je doen op verschillende manieren door bijvoorbeeld een Zoom- of Teams-lunch te organiseren waar iedereen kan bijbabbelen”, zo luidt het bij Wim Van Der Linden, woordvoerder Tempo-Team.

Voldoende informele gesprekken

“Het is ook belangrijk om ook informele gesprekken te hebben met de collega’s om na te gaan hoe het met hen gaat, indien mogelijk samen gaan wandelen of een meeting in openlucht organiseren. Je kan ook eens afspreken om samen te werken met de camera aan. Zo creëer je het gevoel samen op kantoor aan het werk te zijn”, geeft Wim Van Der Linden nog mee.

Mieke Vercruijsse