Nieuwe Carrièregids focust op talent

07/11/2017

Zopas is de Knack Carrièregids 2017-2018 van de persen gerold. De gids heeft dit jaar 'Houston, we have a talent' als titel. Door middel van boeiende interviews en praktische info helpt de gids getalenteerde twintigers, dertigers en veertigers doorheen de war for talent.

Dat de arbeidsmarkt de laatste jaren een enorme (en snelle) evolutie doormaakt, is een open deur intrappen. Flexibiliteit is het modewoord, dat vele ladingen dekt. De tijd dat je als prille twintiger in een bepaald bedrijf begon en er ruim 40 jaar later met pensioen ging, is stilaan ten einde. Zoals Steven Van Hoorebeke, CEO van hr-dienstverlener SD Worx (foto hierboven) het in de gids verwoordt: "Lifetime employment is compleet achterhaald."

Personal brand

Om het verschil als sollicitant te maken komt het er volgens Johan Driessens van Branded.Careers op neer om een personal brand rond jezelf te creëren: "Dat merk moet staan voor wie je echt bent. Daarmee ga je dan aan de slag op sociale netwerken als Instagram, Facebook en LinkedIn.

Website

Benieuwd wat de trends zijn die de arbeidsmarkt in 2018 bepalen? Wil je weten of robots onze toekomst echt bedreigen? Altijd al overwogen om loopbaanbegeleiding in te schakelen? Er ooit aan gedacht om naar je oude bedrijf terug te keren? Zegt een avontuur in het buitenland of een complete carrièreswitch je iets? Lees dan zeker de nieuwe Knack Carrièregids! Je vindt er boeiende tips en inspiratie voor je eigen dromen.

De gids helemaal uitgelezen? Surf dan regelmatig naar www.knackcarrieregids.be voor boeiende artikels over carrière(planning).

Als abonnee van Knack kan je de gids mogelijk al hebben ontvangen. Indien niet kan je hem hier bestellen.

Patrick Staudt

Deel met anderen