Online (werk)boekenbeurs: inspirerende lectuur

Geen boekenbeurs dit jaar, maar Regiotalent laat je niet in de kou staan. We kiezen de knapste werkboeken uit het aanbod. Van de handigste tips voor je thuiswerkkantoor tot eerlijke verhalen over vallen en weer opstaan? Wij hebben de beste titels geselecteerd.

Struikelen in stijl

Een onderneming die failliet gaat, is als een uitschuiver in een drukke winkelstraat, pal voor de ogen van iedereen. Ruth, wiens onderneming vorig jaar failliet werd verklaard, brengt in haar boek het eerlijke relaas van een mislukking. Experts delen tips voor startende ondernemers en Ruth geeft je waardevolle levenslessen mee.

https://www.pelckmansuitgevers.be/struikelen-in-stijl.html#gref

My happy office

Ontdek alles over de optimale inrichting van je (thuis)werkplek, van ergonomische oplossingen tot kleine aanpassingen die je mentale en fysieke welzijn in je kantoor kunnen verbeteren. Met aandacht voor meer sport achter je bureau en tips om je beter te kunnen concentreren.

https://www.lannoo.be/nl/my-happy-office

Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn

Perfectionisme is een ware valkuil en een broeihaard voor depressies en burn-outs. Journaliste Chantal is zelf slachtoffer van haar perfectionisme en zocht heil in de psychologie. In dit boek helpt ze je in 11 stappen naar een minder perfect, maar wel gelukkiger werkleven.

https://www.atlascontact.nl/boek/waarom-perfectionisten-zelden-gelukkig-zijn/

Kantoor Kafka

Jarenlang zwierf Natacha van kantoorjob naar kantoorjob. Haar carrièrepad leek voorgekauwd en stond bol van verwachtingen van anderen. Op haar laatste werkplek, Kantoor Kafka, barst de (administratieve) bom. Lees mee hoe Natacha haar eigen professionele weg kiest.

https://willemsuitgevers.com/product/kantoor-kafka/

Het boek voor jonge teamleiders

Jelle, de auteur, werd op 24-jarige teamleider aan de TU Delft. Ook weer een eerlijk relaas over zijn pad. Onderweg verwerft hij inzicht in de zes zekerheden: bouwen aan je team, werken aan vertrouwen, doelen stellen en resultaten behalen, verantwoordelijkheid nemen en geven, coaching en reflectie. Een boek vol stappenplannen en mooie voorbeelden voor jonkies die leiding geven.

https://www.atlascontact.nl/boek/het-boek-voor-jonge-teamleiders/

Collega in hoofd en hart

Het boek ‘Collega in hoofd en hart’ leert je hoe je je verantwoordelijkheid als leidinggevende opneemt en bijdraagt tot een warme en dynamische omgeving waar medewerkers betrokken zijn, met betere resultaten als rechtstreeks gevolg. Het toont hoe je ook als werknemer niet passief aan de zijlijn hoeft te staan, maar zelf stappen kunt ondernemen.

https://www.lannoo.be/nl/collega-hoofd-en-hart

The offer you can’t refuse

In The offer you can’t refuse toont Steven Van Belleghem je hoe je als bedrijf een levenspartner van klanten kan worden en mee een oplossing kan zijn voor maatschappelijke uitdagingen. Dat kan als je erin slaagt een goed werkende digitale dienstverlening aan te bieden. De komende jaren zullen bedrijven een actieve rol moeten spelen in de ‘life journey’ van klanten: dromen mee helpen uitkomen en problemen in het dagelijks leven wegnemen. Daarnaast kijken klanten meer naar bedrijven dan naar overheden om maatschappelijke problemen zoals klimaat, gezondheidszorg en mobiliteit aan te pakken.

https://www.lannoo.be/nl/offer-you-cant-refuse

De zachte weg

In haar boek De zachte weg geeft Ann Simons richting aan deze stuurloze tijden vol socio-economische, ecologische en technologische uitdagingen. Het boek wil inspireren tot meer creativiteit en solidariteit. Een gids zijn. Wie ben je? Waarom doe je wat je doet? Hoe verwezenlijk je je dromen? Hoe help je anderen die van hen waar te maken? Vaak blijkt de zoektocht belangrijker dan het antwoord. Onderweg ís de weg.

https://dezachteweg.be/product/de-zachte-weg-limited-edition/

Leidinggeven als het moeilijk is

Wat doe je als je geconfronteerd wordt met sluimerende spanning of openlijke conflicten op de werkvloer? Dit boek richt zich tot leidinggevenden die willen begrijpen wat er gebeurt wanneer samenwerkingsrelaties gespannen zijn en conflicten de sfeer verzuren.

https://www.pelckmansuitgevers.be/leidinggeven-als-het-moeilijk-is.html

Komt een paard in de board room

In dit boek delen paarden hun bijzonder krachtige formule om als leider te floreren en te groeien, zowel in je persoonlijke als je professionele leven. Aan de hand van anekdotische voorbeelden van leiders uit het bedrijfsleven en de non-profitsector, vertellen de paarden hoe zij het leiderschap van mensen ervaren.

https://www.lannoo.be/nl/komt-een-paard-de-boardroom

Veel leesplezier!

Eveline Janssens/Mieke Vercruijsse