Waarom je over 5 jaar niet meer over een arbeidsovereenkomst of functieomschrijving zal spreken

Gaat de traditionele match cv versus functieomschrijving alsook de arbeidsovereenkomst de komende jaren op de schop? Wanneer we Jeroen Franssen (foto), Expert Talent & Arbeidsmarkt bij Agoria, mogen geloven wel. Dit is waarom.

In de podcast ‘Be the change’ laat werkgeversorganisatie Agoria in samenwerking met ‘Tijd Connect’ haar licht schijnen over arbeidsmarktgerelateerde thema’s. Daaruit blijkt dat werken in de toekomst compleet anders zal worden georganiseerd. Een carrière zal daarbij bestaan uit een aaneenschakeling van projectopdrachten, die je al dan niet realiseert bij verschillende werkgevers/opdrachtgevers. Die wendbaarheid en flexibiliteit passen alvast perfect in een snel evoluerende wereld waarin nieuwe businessmodellen, technologie en markten centraal staan.

Rollen en projecten

Het lijkt er dus op dat we functies en contracten stilaan moeten vergeten. Volgens Jeroen Franssen zullen die dingen over nauwelijks vijf jaar niet langer centraal staan als basis van de arbeidsmarkt. De manier waarop we werk organiseren zal drastisch veranderen. In plaats van functieomschrijvingen en arbeidscontracten krijgen rollen en projecten in de toekomst een centrale plaats in het arbeidsethos.

70/20/10

Uit de podcast komt eveneens naar voren dat werk mogelijk ook zal worden opgedeeld volgens de 70/20/10-regel. 70 procent van de tijd gaat naar een hoofdtaak. 20 procent gaat naar een alternerende missie. Dat kan een volledig andere activiteit, een ander product of een andere dienstverlening zijn. De overige 10 procent draait rond de oriëntatie van de arbeidstijd en het voorbereiden van de op te nemen arbeidsrollen. Het mag duidelijk zijn dat je naar de toekomst toe dus steeds meer de regie van je eigen carrière in handen gaat nemen. Daarbij zal projectmatig werken de regel worden. Dat wil zeggen dat je voor een werkgever/opdrachtgever aan de slag gaat voor de duur van een project en niet echt meer in vast dienstverband.

De drivers van die vernieuwde arbeidsmarkt zullen nog volgens Jeroen Franssen ‘flexibiliteit’ en ‘digitalisering’ zijn. Wil je de volledige podcast beluisteren ? Dat kan hier.

Pascal Dewulf