Zo zal de arbeidsmarkt er in 2021 voor jou uitzien

2020 was een wel heel bijzonder jaar, niet enkel op werkvlak. Hoe zal 2021 zich op dat vlak (verder) ontwikkelen? Kijk gerust even mee. Wij vertellen het jou graag.

Roer omgooien

Het was een bewogen jaar, zoveel is zeker. Ook voor bedrijven. Plots moesten ze het roer soms helemaal omgooien. Vaak was er op dat vlak geen tijd (of middelen) om nieuwe mensen aan te werven en werden medewerkers intern in allerijl omgeschoold om nieuwe functies op te nemen. Die trend lijkt zich ook in 2021 verder te zetten. De coronacrisis lijkt nog niet onmiddellijk te verdwijnen. Daarnaast heeft diezelfde coronacrisis voor heel wat bedrijven gefungeerd als een lakmoestest voor hun flexibiliteit en wendbaarheid. Sommige zijn hun manier van werken dan ook grondig gaan herzien. Ze plooiden niet zelden terug op zichzelf en gingen aan de slag met het omturnen van interne medewerkers. Ook in 2021 lijkt die trend zich verder te zetten. Wat betekent dat voor jou? Dat je in de toekomst mogelijk makkelijker een carrièreswitch zal kunnen maken binnen jouw eigen bedrijf.

Voetje voor

Tegelijkertijd kwam de focus meer te liggen op zachte vaardigheden als stressbestendigheid en leerbereidheid. De coronacrisis heeft de arbeidsmarkt immers grondig door mekaar geschud. Je baas wil dan ook vooral inzetten op medewerkers die tegen een stootje kunnen en tijdens crisismomenten overeind blijven. Ook op mensen voor wie digitaal samenwerken geen obstakel vormt. Het eerste kwartaal van 2021 ziet het er immers nog naar uit dat we met z’n allen voornamelijk van thuis uit zullen werken. Dat betekent dat je digitale tools, om vanop afstand samen te werken, best in de vingers hebt. Je attitude speelt daarin eveneens een belangrijke rol. Kan je professioneel snel schakelen in crisistijden? Dan heb je in 2021 een voetje voor.

Voornamelijk online

Ook telewerk/thuiswerk heeft door de coronacrisis definitief doorgang gevonden. In het begin was het zoeken geblazen en moesten bedrijven afstandswerken voornamelijk op het vlak van infrastructuur organiseren. Nu dat allemaal achter de rug is, zijn de meesten klaar om van afstandswerken een definitief gebeuren te maken. Voor jou betekent dat dan weer dat het in principe niet meer echt uitmaakt waar je woont in functie van je werk. De hoofdvereiste zal zijn dat je goed bent in wat je doet. Indien je in 2021 op zoek gaat naar een baan, zal het sollicitatietraject bovendien voornamelijk online gebeuren. In heel wat gevallen zal je (zeker aan het begin) in 2021 je baas en collega’s zelfs na de aanwerving alleen digitaal ontmoeten. Even wennen, maar zeker niet het einde van de wereld. Ben jij er klaar voor?

Pascal Dewulf