Wanneer je ‘neen’ antwoordt op deze 5 vragen, is het tijd om van job te veranderen

Ben je niet zeker of je nog in je nopjes bent met je huidige job? Beantwoord deze vijf vragen en je hebt het antwoord.

Kan je je (nog) verder professioneel ontplooien?

Uiteraard doe je een job in de eerste plaats omdat je ze leuk vindt. Toch zijn er nog heel wat andere factoren die meespelen. Kan je je kennis en ervaring verder aanscherpen? Of zit je aan je plafond qua bekwaamheden in het bedrijf waar je nu aan de slag bent? Heel wat mensen vinden die laatste situatie desalniettemin prima en dat is helemaal goed. Anderen zullen zich echter afvragen of hun marktwaarde door dat plafond niet gaat dalen en hun vaardigheden afkalven. Vakdisciplines, technologieën en ondernemingen evolueren nu eenmaal erg snel. Zit jij in die laatste categorie? Dan betekent dit een ‘neen’ voor deze vraag.

Maakt je werk je blij?

Werken is meer dan geld verdienen. Het is je lekker voelen, weten dat je zinvol werk verricht, dat je leuke collega’s hebt en je een toekomst ziet voor jezelf binnen het bedrijf. Zinvol werk is daarbij erg belangrijk. Er was een tijd dat werk voor velen enkel voor de kost was. Vandaag gaan echter steeds meer mensen op zoek naar zingeving in hun professionele omgeving. Een (professioneel) leven dat zin geeft, daar word je immers blij van. Antwoord jij ‘neen’ op de vraag of je werk je blij maakt?

Is het een gezonde werkomgeving?

Je gezondheid is zowat het allerbelangrijkste in je leven. Zorg daarom dat je werk je gezondheid niet negatief impacteert. Luchtkwaliteit, schadelijke stoffen, lawaai, hoge werkdruk of ook zitcomfort op je werkplek: op lange termijn kunnen ze allemaal een rol spelen in je gezondheid. Ook je mentale welzijn is cruciaal. Voel je je vaak gestrest door werkdruk, mobiliteitsproblemen,…? Dan is je werkomgeving misschien toch niet zo goed voor je gezondheid dan je dacht en moet je mogelijk ‘neen’ op deze vraag antwoorden.

Is de relatie met je collega’s/baas helemaal goed?

Er wordt wel eens gezegd dat je op de werkplek blijft of vertrekt vanwege de mensen en niet noodzakelijk vanwege het werk. Wanneer je aanvoelt dat het samenwerken met collega’s/bazen erg stroef verloopt en dat dit een belangrijke impact heeft op je werk, moet je daar wat aan doen. Heb je al tevergeefs verschillende pogingen ondernomen om de sfeer te verbeteren, maar zit je nog altijd in hetzelfde schuitje? Dan moet je helaas ‘neen’ antwoorden op deze vraag.

Word je erkend en gewaardeerd?

Je zet je 100% in voor je werk en je geeft iedere dag het beste van jezelf. Je overtreft de verwachtingen, maar aan de andere kant van de lijn bij je collega’s en baas blijft het erg stil. Is dit herkenbaar voor jou? Dan word je mogelijk niet naar waarde geschat. De redenen daarvoor kunnen velerlei zijn. Probeer te achterhalen wat speelt, maar steek daar ook niet te veel tijd in. Erkentelijkheid en waardering, daar moet je in principe niet zelf naar op zoek gaan. Positief ingestelde collega’s en bazen moeten op dat vlak zelf het initiatief nemen. Doen ze dat niet, dan betekent dit een ‘neen’ op deze vraag.

Pascal Dewulf