Geef je collega eens een boek cadeau voor eindejaar

Verras je collega, je baas en het secretariaat met attente cadeautjes onder de boom. Kies voor elk van hen een boek dat hen op het lijf geschreven is, waarmee je jezelf stiekem ook vooruit helpt. Prettige feesten!

Je baas

Je baas rent steeds van hot naar her, heeft 87 protocollen lopen voor alle mogelijke crisissituaties en laat iedereen papierberg na papierberg uitwerken? Tijd om je baas dit boek cadeau te doen. Zo leert hij of zij dat het veel eenvoudiger kan, zonder die onnodige administratie en nog meeting over een meeting. Want als zijn of haar dag er rustiger uit ziet, heb jij er ook baat bij.

Het warhoofd op de vloer

Zie je nog net een pluk haar van je collega achter de bergen dossiers prijken? Is hij/zij dossier FG72 al maanden kwijt? Elke deadline komt en gaat omdat hij of zij het weer eens vergeten is? Loopt de administratie van je collega in het honderd, doe hem of haar dan deze bijbel cadeau. Wedden dat 2019 een pak gestroomlijnder zal

verlopen?

De vastgeroeste rot van het team

De kaas dient in dit boek als metafoor voor zaken waar we aan gehecht zijn: onze baan, ons huis, geld,… en die we niet kwijt willen. Gebeurt dat toch, dan werkt dat voor sommigen verlammend. De auteurs leren je collega hoe deze verandering in zijn of haar voordeel kan werken en hoe hij of zij de allesverlammende angst de baas kan.

De stresskip van het bedrijf

Je collega is de gezonde stress al lang voorbij en jij kan de keren dat je hem of haar moest kalmeren niet meer op één hand tellen. Tijd voor wat mindfulness op de werkvloer. Hoe meer overzicht krijgen over je werk? Hoe effectiever samenwerken? En hoe zwengel je creativiteit aan? Door mindful aan de slag te gaan, elke dag weer.

Eveline Janssens