Kerst vieren met je collega’s in coronatijden: zo pakken bedrijven het aan

Lekker met je collega’s chillen rond een vuurkorf met een glühwein? Dat zal er dit jaar naar alle waarschijnlijkheid niet inzitten. Heel wat bedrijven zoeken dan ook creatieve oplossingen om de kerstsfeer er toch in te brengen.

Sociaal contact met je collega’s, voorzien van een natje en droogje, is essentieel om het teamgevoel aan te scherpen. Zeker tijdens de kerstdagen wanneer we het graag gezellig maken en wat bijpraten met mekaar over het voorbije jaar. Dit jaar zal dat vanop afstand moeten gebeuren. Heel wat bedrijven blijven op dat vlak niet met de (kerst)pakken zitten en gaan creatief aan de slag.

Virtuele wijnproeverij

Zo gaan werknemers van kledingbedrijf BESTSELLER dit jaar bijvoorbeeld virtueel wijn proeven. Hoe dat in zijn werk gaat? Het bedrijf laat borrelpakketten verzenden voor een virtueel kerstfeest slash wijnproeverij, met dresscode. Daar koppelen ze dan nog een ‘Secret Santa’ met collega’s aan vast. Iedereen trekt virtueel een kaartje (van een collega) en koopt vervolgens een cadeautje voor de persoon op het briefje.

Geschenk drive-thru

Ook virtuele kerstmarkten en drive-thru’s zijn bij het eind van het jaar erg populair. Bedrijven spreken een aantal momenten af waarop ze bijvoorbeeld via een drive-thru door heuse kerstelfjes een mooi kerstpakket aan hun medewerkers laten overhandigen. Virtuele kerstborrels zijn eveneens erg in. Je krijgt een fles drank en wat knabbels thuis gestuurd door je baas. Vervolgens spreek je met de andere collega’s af om jullie drankjes en hapjes te kraken tijdens een virtuele eindejaarsdrink, kerstmutsen en foute kersttruien incluis. Zeker een fun gebeuren, ook in coronatijden.

Fotomuur

Ook maken sommige bedrijven er een erezaak van om een levensechte kerstboom op te sturen die medewerkers dan naar eigen smaak thuis kunnen opsmukken. Vervolgens een grappig, verrassend of ontroerend fotootje/video ervan op Instagram en/of Facebook en de kerstsfeer zit er tussen jou en je collega’s weer helemaal in. Merry Christmas!

Pascal Dewulf