Nieuwjaarswensen op afstand

Veel kans dat we voor de jaarwisseling niet meer op kantoor gaan werken. Geen kerst- en nieuwjaarsfeestjes met de collega’s en dus ook geen wensen voor het nieuwe jaar. Toch dien je deze periode niet zomaar voorbij te laten gaan. Wij geven alvast wat tips over hoe je je collega’s wel je nieuwjaarswensen kunt bezorgen.

1. Een kaartje met de post

Nu we in het weekend meer vrije tijd hebben, is het misschien wel hét moment om je creativiteit de vrije loop te laten en een eigen kerstkaartje te ontwerpen. Ben je goed in schrijven, maak dan een leuke tekst of gedicht. Heb je tekentalent, dan is een originele tekening misschien wel iets voor jou. Hou je van fotografie? Trek er dan opuit met je fototoestel en maak een passende foto. Op die manier ontdekken je collega’s misschien ook een creatieve kant van jou die ze nog niet kenden. Stuur het kaartje op met de post zodat het niet verloren gaat tussen de veelheid aan digitale informatie.

2. Een digitale boodschap

Ben je niet zo creatief, maar wil je toch je nieuwjaarswensen op een leuke manier overbrengen? Spreek dan voor elke collega een gepersonaliseerde boodschap in en verstuur die digitaal.

3. Collage met teamfoto’s

Een andere leuke manier om het teamgevoel te versterken en samen uit te kijken naar het nieuwe jaar is het samenstellen van een fotocollage, eventueel gecombineerd met leuke citaten van collega’s. Prezi is hier uitermate geschikt voor. Duik in het fotoarchief van het bedrijf, zoek toffe groepsfoto’s en foto’s van de collega’s apart en verwerk er je nieuwjaarswensen in.

4. Toosten op het nieuwe jaar

Ook een digitale teamvergadering kan gebruikt worden om te toosten op het nieuwe jaar. Zet de vergadering in de late namiddag (zodat je daarna niet veel meer hoeft te werken) en spreek af dat iedereen een glaasje bubbels bij zich neemt. Zo kunnen jullie nieuwjaarswensen uitwisselen.

5. Apart WhatsAppgroepje

Een andere, makkelijke manier om iedereen aan te sporen de nieuwjaarswensen te versturen naar collega’s, is het maken van een WhatsAppgroepje dat enkel dient om wensen in te zetten. Je zal ervan versteld staan hoe snel de wensen verstuurd zullen worden.

6. Een deugddoende wandeling

Mis je je collega’s en wil je ze het liefst van al persoonlijk iets wensen voor het nieuwe jaar? Deel jullie op in groepjes en spreek af voor een gezellige wandeling. Heerlijk stappen in openlucht en ondertussen we bijpraten over de afgelopen maanden en vooral positief vooruitblikken op het nieuwe (werk)jaar.

Mieke Vercruijsse