Rouwen op de werkvloer

Het zijn vreemde tijden, zowel op de werkvloer als in de privésfeer. De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat we in België al de kaap van 13.000 overlijdens overschreven hebben. Het is ook mogelijk dat je een collega verloor, al dan niet door covid. Nu we ook minder fysiek samenkomen met de collega’s, kan het dit verlies extra zwaar doorwegen.

IDEWE vzw, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk in België, geeft vijf tips die werknemers kunnen helpen om het overlijden van een collega te verwerken. Het is aan de leidinggevende om hiermee aan de slag te gaan. Uit cijfers blijkt trouwens dat werkgevers steeds meer aandacht hebben voor het mentale welzijn van hun medewerkers. Ruimte creëren om werknemers te laten rouwen voor collega’s is hier een voorbeeld van.

Breng de collega’s op de hoogte van het overlijden. Door de coronacrisis worden we gedwongen om bewuster na te denken over de manier waarop we de boodschap brengen. Een van de criteria die meegenomen kan worden bij het maken van deze keuze, is dat het belangrijk is om na het brengen van het slechte nieuws, ruimte te maken om de emoties op te vangen. Medewerkers fysiek samenbrengen is nu complexer dan ooit. Indien dat niet mogelijk is, kan men overwegen om een moment in te lassen via een online-tool.

Geef medewerkers zelf de kans om info en/of praktische aandachtspunten aan te brengen. Actief deelnemen aan de verschillende acties of het geven van betekenis door iets persoonlijks te kunnen bijdragen, helpt de betrokkenen om de situatie beter te verwerken.

Geef aan dat het normaal is dat men zich bij een verlies van een collega anders, slecht, verward, emotioneel voelt. Sta collega’s toe te huilen.

Denk na over het beleid bij een begrafenis en hoe men kan rouwen binnen de organisatie. Ga na of het mogelijk is dat collega’s de afscheidsceremonie kunnen meevolgen via livestream. Leg een rouwregister op een bepaalde plaats waarin medewerkers hun medeleven kunnen uiten of maak zelf een elektronisch rouwregister waar de collega’s iets kunnen aan toevoegen, organiseer een formeel herdenkingsmoment en/of bespreek wie naar de begrafenis kan/mag, bespreek hoe je met de werkplek van de overleden collega omgaat …

Contacteer collega’s die een nauwe relatie hadden met het slachtoffer en wissel informatie uit met de familie en naasten. Betuig hierbij je medeleven.

Mieke Vercruijsse