Waarom je je op de werkplek beter omringt door mensen die anders zijn dan jij

Je collega’s zijn allemaal verschillend. De ene stiller, de andere wat luider. Sommige zijn analytisch, andere dan weer creatief. Je hebt er alvast alle belang bij je te omringen met collega’s die anders zijn dan jou. Dit is waarom.

Blinde vlekken

‘Er zit meer verstand in tien hoofden dan in één hoofd’, zegt een volks spreekwoord. Een waarheid als een koe. Meteen ook een belangrijk argument om je team zo heterogeen mogelijk te houden. Collega’s van allerlei slag met wie je samenwerkt, zijn dan ook het geheim voor een vruchtbare samenwerking. Werkgewijs kan je in je eentje immers onmogelijk alles weten of alle opportuniteiten zien die zich voordoen. Dat is nu net wat je wil vermijden wanneer je productief aan de slag bent, professionele blinde vlekken. Het voordeel van collega’s die (erg) verschillen van jou is dat ze vaak die blinde vlekken kunnen helpen opsporen en verhelpen.

Snijpunten

Kortom, input ontvangen van mensen die niet zijn zoals jij, is een van de beste manieren om een ​​vollediger beeld te krijgen en zo ook betere resultaten te boeken. Soms gaan je nekharen er misschien rechtop van staan, maar daar moet je overheen. Jouw professionele waarheid is immers niet de absolute professionele waarheid. Focus je daarbij op de snijpunten met je collega’s, niet op de verschillen. Er is maar één doel: samen productief zijn en meerwaarde creëren voor je klanten. Daarbij is eenieders mening evenwaardig.

Verschillen als sterkte

Lijkt het je een moeilijke oefening? Weet dan dat ook werkrelaties inspanningen vragen. Je moet mekaar leren kennen, met al die verschillende kanten. Alles begint met oprechtheid, maturiteit en respect. Respect voor andere visies, andere ideeën en andere mensen. In een divers team samen productief aan de slag zijn, vraagt geduld, luisterbereidheid en vooral een positieve drive om er samen voor te gaan. Om verschillen te zien als een sterkte. Communiceren is daarbij de sleutel. Stel vragen aan je collega’s, vraag om feedback en geef zelf ook feedback. Geef je mening en breng zelf je ideeën naar voren. Hou het ook gezellig, niet enkel formeel. Een kop koffie/thee samen met een constructieve babbel kan vaak wonderen doen. Zo kan je met een divers team heel veel succes bereiken.

Pascal Dewulf