7 hobby’s waarmee je gegarandeerd scoort op je cv

Je hobby’s op je cv vermelden? Zeker wel. Sterker nog: een aantal hobby’s kunnen je cv een stevige boost geven.

1. Sport

Het hoeft niet gezegd dat wanneer je elke week een uurtje stevig gaat hardlopen of met vrienden in een hockeyploeg zit, dit niet onopgemerkt aan een potentiële werkgever zal voorbijgaan. Stevig sporten staat voor uithoudingsvermogen waardoor je op de werkplek ook niet snel zal opgeven. Groepssporten accentueren dan weer je vaardigheid om in team naar een bepaald objectief toe te werken.

2. Vakgroepen

Neem je vaak deel aan workshops met discussiegroepen van mensen uit je vakgebied dan zal je toekomstige werkgever dat zeker appreciëren. Mondige medewerkers met een uitgesproken mening zijn doorgaans een toegevoegde waarde voor een bedrijf.

3. Reizen

Ga je graag op reis om kennis te maken met andere culturen en de wereld te ontdekken, dan geeft dat doorgaans aan dat je een nieuwsgierig en leergierig iemand bent. Welke werkgever zegt daar ‘neen’ tegen?

4. Lezen

Wie graag in de (e-)boeken duikt, is iemand die wil bijleren. Dat is de boodschap die je in je cv aangeeft wanneer je neerpent dat je een boekenwurm bent in je vrije tijd.

5. Vrijwilligerswerk

Ben je naast je werk ook aan de slag als vrijwilliger dan maak je doorgaans een erg goede indruk bij een toekomstige werkgever. Het geeft immers aan dat je geëngageerd bent en je wilt inzetten voor een betere wereld. En wanneer je dat wilt in je vrije tijd, dan zeker ook op de werkplek. Gegarandeerd een plusje achter je naam bij je cv of tijdens een sollicitatiegesprek.

6. Schilderen/fotografie/koken

De rode draad doorheen deze hobby’s is creativiteit. Wie creatief is, kan op de werkvloer sneller inspelen op het moment en gerichte oplossingen bedenken voor problemen die plots opduiken. Een werkgever in de sectoren van communicatie, marketing of ontwerp zal hier vast en zeker oren naar hebben.

7. Honden/katten

Heb je een stel honden/katten in huis waarmee je regelmatig op wandel bent, dan geef je aan dat je eigenlijk een zorgzaam iemand bent. Elk team op de werkvloer heeft nood aan een zorgdrager die de harmonie in de groep kan veilig stellen. Een groep zonder zorgdrager is qua dynamiek doorgaans zelden stabiel.

Pascal Dewulf