Is het slim om jouw cv ‘lichter’ te maken om toch die droomjob te bemachtigen?

Je cv uitdunnen om je profiel zo lichter te laten lijken om een droomjob, mogelijk onder jouw niveau, toch in de wacht te slepen: is dat een goed idee? Vraag ook raad aan onze cv-analisten tijdens een van onze JobVillages.

Je bent een ervaren professional die een droomjob op het oog heeft, maar die qua jobprofiel toch een heel stuk onder jouw mogelijkheden ligt. Op persoonlijk niveau is daar in principe niets mis mee, gelukkig zijn in je job is wat telt, maar is het professioneel gezien een slimme zet?

Brood op de plank

Laten we beginnen met de meest evidente situatie: er moet brood op de plank komen voor jouw gezin en je moet snel die job in de wacht zien te slepen. Welnu, je cv lichter laten lijken, is zelfs in die context niet echt te adviseren. Je cv is immers een officieel document op basis waarvan je een juridisch document gaat ondertekenen, namelijk jouw arbeidsovereenkomst. Je moet bovendien meerekenen dat met de huidige digitale middelen toekomstige werkgevers een uitgedund cv snel kunnen doorprikken. Je integriteit kan hierdoor in het gedrang komen en dat kan een smet werpen op je carrière.

Eerlijkheid duurt het langst

Er is echter een andere tendens aan de gang op de arbeidsmarkt die in het voordeel kan pleiten van lichter gemaakte cv’s en de oorzaak daarvan ligt eigenlijk bij de bedrijven zelf. Vaak hebben ze voor sollicitanten te hoge diplomavereisten en komen zo mensen in jobs terecht waarvoor ze eigenlijk overgekwalificeerd zijn. Dat speelt dan weer in het voordeel van de persoon die zijn of haar cv wat zou willen afzwakken om vooralsnog een bepaalde job te bemachtigen. Om een lang verhaal kort te maken: eerlijkheid duurt het langst en in plaats van jouw cv af te zwakken, kan je er ook voor opteren om in je cv duidelijk je carrière-objectieven te specifiëren ook al staan die haaks op wat er verwacht wordt. Het gaat ten slotte om jouw carrière en professioneel geluk en niet dat van jouw (toekomstige) werkgever.

Openheid, vertrouwen en oprechtheid

Wat in die context wel kan, is om niet relevante details in je cv weg te laten die te hard de schijnwerpers zetten op kwalificaties die er niet toe doen. Zet in de plaats daarvan in op het duidelijk maken waar je echt naartoe wil met jouw carrière. Niet-gerelateerde diploma’s of getuigschriften, alsook gespecialiseerde trainingen, kan je een beetje naar de achtergrond laten verdwijnen in het voordeel van de vaardigheden die je wel nodig hebt voor de job die je wil bemachtigen. Is je cv desondanks toch wat te zwaar voor de job? Gebruik dan je begeleidende brief als instrument om subtiel duidelijk te maken dat je de job echt wilt en daarvoor alles wilt doen, ook al is je cv misschien wat te stevig voor de job in kwestie. Zo start je op basis van openheid, vertrouwen en oprechtheid.

CV-analyse op JobVillages

Je CV-analyseren kan ook op een van onze JobVillages, die in het najaar van 2018 worden georganiseerd op vijf locaties. De JobVillages by Streekpersoneel vinden plaats op dinsdag 25 september in Geel (De Waai), op donderdag 27 september in Gent (Kinepolis, Ter Platen 12), op dinsdag 2 oktober in Mechelen (Technopolis, Technologielaan), op donderdag 4 oktober in Roeselare (Schiervelde, Diksmuidesteenweg 369) en op dinsdag 9 oktober in Waregem (Waregem Expo, Zuiderlaan 20). Schrijf je snel -en gratis- in op www.jobvillage.be

Pascal Dewulf