Je cv is waardeloos wanneer dit er niet in staat

Er zijn al hele boeken geschreven over hoe je best je cv opstelt. Maar alles verandert, niets blijft hetzelfde. Ook de manier waarop je je cv opstelt. Wil je weten wat rekruteerders vandaag echt willen zien in jouw cv? Lees dan verder.

De typische dingen die in jouw cv staan, zijn welke werkervaring je hebt, je behaalde diploma’s, bijkomende opleidingen en dies meer. Misschien maak je ook deel uit van vakgroepen en geef je dat eveneens aan op jouw cv. Spreek je vlot meerdere talen? Ook goed, op je cv ermee. Leuke hobby’s gerelateerd aan je professionele vaardigheden? OK, doe dat er ook maar bij. Ben je nu klaar?

Alles is vertrouwen

Bekijk daarna nog eens opnieuw jouw cv. Wat zie je? Een lijstje met vaardigheden, opleidingen en praktijkervaring. Maar, wat vertelt dat eigenlijk over jou? Hoe weet een rekruteerder of hij voor jou moet kiezen indien hij 10 cv’s te zien krijgt die allemaal dezelfde vaardigheden en realisaties oplijsten? Daar knelt het schoentje. Heel wat cv’s die vandaag bij rekruteerders belanden zijn te hard gefocust op wat je bereikt hebt of wat je wilt bereiken. Dat is goed, maar het is lang niet alles. Een nieuwe werkrelatie aangaan met iemand heeft alles met vertrouwen te maken en dat heeft dan weer weinig met jouw vaardigheden van doen.

Laat jezelf zien

Ben je iemand die enkel gefocust is op aanzien en succes in je carrière of heb je echt passie voor wat je doet? Rij je er met gemak de kantjes af om je eigen carrière een zetje te geven? Of ben je een goed mens en kunnen anderen altijd op jou rekenen (op de werkvloer)? Kan het team waarin je terecht komt op jou bouwen? Moraal van het verhaal: wat ben je met een set vaardigheden wanneer die niet gekoppeld zijn aan de emotionele competenties om ze op een constructieve manier in te zetten voor het hogere goed van het bedrijf waar je aan de slag wilt gaan? Wist je dat rekruteerders in het beslissingsproces om jou al dan niet aan te werven dan ook voor een groot deel afgaan op het gevoel dat ze met jou hebben op het moment dat ze jou te zien/te spreken krijgen? Alles is vertrouwen, ook die nieuwe werkgever waar je aan de slag wilt gaan. Leg dus daar sterker de focus op wanneer je je cv opstelt of herwerkt. Maak eens een aparte paragraaf in je cv met daarin je persoonlijke karakteristieken en quoteer die even zoals vertrouwen, teamspirit, positiviteit, empathie, luistervaardigheid, … Laat met andere woorden zien wie jij als persoon bent. Minstens even belangrijk dan al de rest op je cv.

Pascal Dewulf