Laat je cv analyseren op JobVillage

Op de JobVillages van Streekpersoneel kan je niet alleen terecht voor een gesprek met tientallen werkgevers uit jouw regio, je kan er onder meer ook terecht voor een analyse van je cv en een boeiende workshop.

Zo kan je tijdens de JobVillages in Antwerpen (dinsdag 19 maart), Brugge (donderdag 21 maart) en Leuven (dinsdag 26 maart) voor een cv-analyse terecht bij een deskundige van Synergie. In Brugge en Leuven is daarbij ook Randstad aanwezig. “Vooral bij uitzendkrachten stellen we vast dat het cv te lang kan worden. Je kan daarom je werkervaring beter clusteren per sector of periode”, raadt Annelies Deleu van Synergie aan.

Relevant

Je cv moet eveneens aan een aantal basiscriteria voldoen. “Alle informatie die je erin vermeldt, moet uiteraard correct, up-to-date en relevant zijn. Lieg ook zeker nooit over bijvoorbeeld je computer- of talenkennis. Je valt zo door de mand wanneer er op doorgevraagd wordt. Gebruik bovendien een representatief e-mailadres waarin je naam en familienaam voorkomen en niet bloempje1982@xxx bijvoorbeeld”, adviseert Annelies Deleu nog.

Meer en meer kijken rekruteerders naar je activiteiten op sociale media. “Let daarom op welke profielfoto je gebruikt, welke commentaren je geeft op bepaalde posts op Facebook, enzovoort. Sociale media kan je anderzijds op een positieve manier aanwenden. Surf eens naar de Facebookpagina van het bedrijf waar je solliciteert. Dergelijke research, ook op de website van het bedrijf bijvoorbeeld, geeft je een stapje voor”, besluit Annelies Deleu.

Patrick Staudt

Info: www.jobvillage.be