Waarom je cv niet aanslaat!

Zin om post-corona van job te veranderen? Stuurde je je cv naar tientallen bedrijven? Kreeg je nergens antwoord? Dan maak je misschien een van de onderstaande fouten. Boost je cv met Regiotalent: zet je verwezenlijkingen in de kijker, stuur een cv op maat van elk bedrijf uit en blijf weg van clichés. Deze en andere tips, allemaal voor jou op een rijtje.

Te veel afleiding

Heb jij een hip cv dat in no time viraal gaat? Een filmpje waarin je op een touw balanceert terwijl je jongleert en een powerpoint in elkaar flanst? Stuur je een impressionistisch schilderij rond waarin al je opleidingen en talenten verwerkt zitten? Zeer indrukwekkend, maar het leidt af van de kern van de zaak: waarom jij de geschikte kandidaat bent. Laat de penselen en de jongleerballen vallen en haal een Worddocument boven.

Schrijffouten

Ik vindt het essensieel om fautloze teksten te leveren.‘ Zucht. Lees je cv na, laat het nog eens nalezen door een huisgenoot en zet je spellingcontrole aan. Eén dt-fout en je cv gaat in de prullenbak.

Clichés

Gooi alle clichés uit je cv: teamspeler, enthousiasme, goede communicatie, can do-mentaliteit, leergierig,… Recruiters gaan ervan uit dat je enthousiast bent, anders zou je niet solliciteren. En uiteraard sta je te springen om bij te leren, dat hoort bij een nieuwe job. Focus op je opleidingen, talenten en verwezenlijkingen en gooi de termen die in elk cv voorkomen er uit.

Te veel informatie

Staat je tekst in lettergrootte 8 om toch maar alle projecten op te lijsten die je ooit tot een goed einde bracht? Niet doen. Hou het beknopt, zet de belangrijkste projecten in de kijker en zorg dat je competenties de aandacht opeisen, niet de enorme hoeveelheid tekst en informatie.

Verwezenlijkingen

Schrijf niet: ‘Leerkracht wiskunde, hoofd werkgroep startende leerkrachten en klastitularis.” Je zet je vaardigheden niet in de kijker. Je bent leerkracht wiskunde met een passie voor geometrie, je hebt tonnen ervaring in het coachen van leerkrachten, je geeft graag leiding en je bent als klastitularis een krak in strakke administratie en het stimuleren van samenhorigheid binnen een groep.

Cv op maat

Pas je cv aan voor elk bedrijf. Voor sommige jobomschrijvingen zet je je talenten als leidinggevende meer in de verf, voor andere ga je focussen op de reorganisatie die je succesvol doorvoerde. Je zal zien dat kleine aanpassingen het verschil maken.

Veel succes gewenst!

Eveline Janssens