De 8 populairste extralegale voordelen

Je wedde is meer dan wat centen op je rekening. Ook extralegale voordelen bijvoorbeeld. Dit zijn alvast de 8 populairste extralegale voordelen.

Op basis waarvan kiezen mensen hun extralegale voordelen? Uit onderzoek van HR-dienstverlener SD Worx blijkt dat op dat vlak de werk-privébalans doorslaggevend is. De keuzes hangen in de optiek samen met de gezinssituatie, of een werknemer aan het bouwen is en of hij bijvoorbeeld bewust met het milieu wil omgaan en daarom kiest voor het openbaar vervoer of de fiets in plaats van een bedrijfswagen.

Schril contrast

Hoe het ook zij, uit hetzelfde onderzoek van SD Worx blijkt dat bijna 60% van de Belgische werknemers zelf inspraak (zou) wil(len) hebben in zijn of haar verloningspakket. Dit staat in schril contrast met het feit dat vandaag ruim 90% van de werkgevers nog steeds beslist over de aard van de verloning van de medewerkers. Ze staan er echter wel voor open om in de nabije toekomst hierin verandering te brengen, althans wanneer we het onderzoek van SD Worx mogen geloven. Zo zou een kwart van de Belgische kmo’s in 2019 een extralegaal voordeel plannen voor hun medewerkers.

Top 8 van meest gevraagde extralegale voordelen:

Extra vakantiedagen: 57,87%

Pensioensparen: 40,50%

Bedrijfswagen: 30,84%

Aanvullende kinderbijslag: 25,89%

Aandelen: 25,88%

Hospitalisatie voor familieleden: 12,32%

Openbaar vervoer (incl. trein): 12,29%

Tankbudget (internationaal): 9,60%

Pascal Dewulf

Bron: SD Worx