7 manieren om een onvergetelijke eerste indruk te maken tijdens een sollicitatiegesprek

Een spetterende entree maken tijdens een eerste sollicitatiegesprek, dat willen we allemaal. Hier zijn alvast zeven manieren waarop je dat kan bewerkstelligen.

1. Wees zelfverzekerd

Geloof in jezelf. Wanneer jij dat niet doet, kan een toekomstige baas dat evenmin. Je nieuwe baas zoekt mensen op wie hij kan bouwen. Ben je een man/vrouw van één stuk tijdens je eerste ontmoeting met een potentiële werkgever geeft dat meteen een positieve, krachtige indruk.

2. Kom ontspannen over

Relax. Het is een jobinterview, geen rocketscience. Jij bent er om een leuke job uit de brand te slepen. De rekruteerder is er om de beste man/vrouw aan boord te halen. Los van de uitkomst moet je altijd een ontspannen, beheerste indruk uitstralen. Laat doorschijnen dat je je niet uit je lood laat slaan, wat er ook gezegd wordt. Dat is pas een tour de force naar een potentiële baas.

3. Geef een compliment

Een compliment heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. Even zeggen dat de koffie lekker is, dat de sfeer goed zit of het kantoor trendy voor de dag komt: een welgemeend compliment is snel gegeven en heeft doorgaans toch heel wat impact op de ontvanger.

4. Maak een wereldse indruk

Niets vreemder voor een eerste ontmoeting dan iemand die geen blijf weet met zichzelf. Zorg dat je kan meepraten over de dingen, ook over de dingen die los van het sollicitatiegesprek staan. Reageer vlot op de vraag of je al dan niet een kopje koffie wil (en vraag gerust melk en suiker erbij) en durf het ook hebben over dingen die niet meteen met de job hebben te maken. Je bent een man/vrouw van de wereld: dat is het beeld dat je te allen tijd moet uitstralen.

5. Glimlach geregeld

Wanneer je regelmatig glimlacht, geef je aan bij je gesprekspartner dat je positief bent ingesteld en dat je je helemaal comfortabel voelt met de situatie. Aarzel ook niet om te glimlachen terwijl je iets aan het uitleggen bent. Al eens gelet op captains of industry ? Zij doen het de hele tijd. Ze weten ook waarom. Doordat ze glimlachen, krijg jij onbewust het signaal dat je hen kan vertrouwen.

6. Gebruik de actieve vorm

Spreek altijd in actieve vorm. Zeg dus bijvoorbeeld niet ‘Ik zal met plezier antwoorden op die vraag’ maar wel ‘Ik antwoord met plezier op die vraag’. De actieve vorm zorgt ervoor dat je meer dynamiek en kracht in het gesprek kan brengen.

7. Laat zien dat je een mens bent

Het is helemaal niet erg om zo nu en dan je emoties te tonen. Durf het gerust te hebben over een project dat niet is gelopen zoals jij het verwacht had en toon daarbij (subtiel maar oprecht) jouw ontgoocheling. Je emoties tonen heeft vaak ook iets sterks. Het hoeft helemaal niet als een zwakte over te komen.

Wil je jezelf optimaal voorbereiden op je sollicitatiegesprek? Wij lijsten alvast de 25 meest gestelde vragen met hun antwoorden op.

Pascal Dewulf