Mag een werkgever je als sollicitant om een attest van goed zedelijk gedrag vragen?

Het gebeurt wel eens dat werkgevers aan sollicitanten vragen om een attest van goed zedelijk gedrag voor te leggen. Is dat wel toegelaten? Wat kan je doen als de werkgever je ten onrechte om een dergelijk attest vraagt?

Een werkgever wil wel eens weten of een sollicitant al dan niet strafrechtelijk veroordeeld werd. Vandaar dat men wel eens vraagt om een zogenaamd attest van goed zedelijk gedrag (men noemt dit ook een uittreksel uit het strafregister) voor te leggen. Maar ben je als sollicitant ook verplicht om op een dergelijke vraag in te gaan?

In principe niet toegelaten

Er bestaat geen specifieke wettelijke bepaling die aangeeft of een werkgever al dan niet om zo’n attest kan vragen. In de zogenaamde cao nr. 38 betreffende de werving en selectie van werknemers staat wel dat de persoonlijke levenssfeer van de sollicitant bij de selectieprocedure moet worden gerespecteerd.

Vragen over het privéleven en omtrent het strafrechtelijk verleden zijn dan ook slechts verantwoord als ze relevant zijn wegens de aard en de uitoefeningsvoorwaarden van de functie. In de praktijk is dat meestal niet het geval en zijn vragen over het strafrechtelijk verleden en de vraag tot voorlegging van zo’n attest dus uit den boze. Weet trouwens dat de werkgever zelf zo geen uittreksel kan opvragen bij de gemeente waar je woont. Enkel jijzelf kan dat doen.

Er zijn uitzonderingen

Solliciteer je voor een functie die je wettelijk gezien enkel kan uitoefenen als je een ‘blanco strafregister’ hebt, dan mag de werkgever je wel om een dergelijk attest vragen. Hetzelfde geldt als je strafrechtelijk verleden wel degelijk relevant is wegens de aard en de uitoefeningsvoorwaarden van de functie waarvoor je solliciteert. In de praktijk zal dat laatste maar zelden het geval zijn.

Hoe reageren?

Vraagt je werkgever je om een dergelijk attest terwijl hij dat recht niet heeft, dan ben je niet verplicht om op zijn vraag in te gaan. Werft de werkgever je vervolgens niet aan omdat je het attest niet overmaakt, dan kan je eventueel een schadevergoeding van hem vragen.

Jan Roodhooft, advocaat