Mag je nog op sollicitatiegesprek gaan tijdens de coronacrisis?

Je bent op zoek naar een (nieuwe) job. Een bedrijf waar je je kandidaat stelde, vraagt je om op sollicitatiegesprek te komen. Maar is dat nog wel toegelaten in deze coronatijden? Met welke spelregels moet je daarbij rekening houden?

Nadat je solliciteerde voor een nieuwe job, vraagt het bedrijf je om eerstdaags op gesprek te komen. Maar kan dat wel nu samenscholingen en niet-noodzakelijke verplaatsingen in het kader van de coronamaatregelen verboden zijn?

Een sollicitatiegesprek kan nog

Dat is alvast het uitgangspunt. Een bedrijf kan wel degelijk ook in deze tijden nog sollicitatiegesprekken organiseren. Dat geldt zelfs als het om een zogenaamd niet-essentiële onderneming gaat. Bij het gesprek moeten wel de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen. Zo moet er in het kader van de zogenaamde social distancing voor gezorgd worden dat er minstens anderhalve meter afstand wordt gehouden. Bovendien is het uit den boze een hand te geven.

En de verplaatsing?

Je mag je ook met de wagen of het openbaar vervoer verplaatsen naar het bedrijf waar je het gesprek zal hebben. Het gaat nu eenmaal om een zogenaamde noodzakelijke verplaatsing. Vraag aan het bedrijf waar je het sollicitatiegesprek moet hebben wel om een bewijs dat je daar op een bepaalde dag en uur moet zijn voor het gesprek. Neem dat bewijs ook mee onderweg zodat je dit kan tonen als er bijvoorbeeld een controle is. Doe je dat niet, dan riskeer je namelijk een boete.

Andere mogelijkheden

Zie je een gesprek ter plaatse op dit moment niet zitten, dan zou je ook kunnen vragen of men bereid is op een andere manier het gesprek aan te gaan. Daarbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een videoconferentie (bijvoorbeeld via Skype, FaceTime of Google Hangouts Meet). Ook een uitstel van het gesprek behoort misschien tot de mogelijkheden. Hou er wel rekening mee dat sommige werkgevers een dergelijke vraag niet altijd op prijs zullen stellen.

Jan Roodhooft, advocaat