Wandelsollicitatie: wat is dat?

Bedrijven zijn op zoek naar alsmaar creatievere oplossingen om je tijdens de coronacrisis aan boord te halen. Jouw sollicitatiegesprek? Een gezellige (bos)wandeling.

Even een ommetje in het bos als sollicitatiegesprek? Jazeker. Het Dendermondse selectiekantoor ‘Van A naar BETER’ ging ermee aan de slag. Zij stippelden een wandelroute uit rond het bedrijfsgebouw dat in een groene omgeving ligt. Samen met de rekruteerder ga je op stap voor een wandeling van een viertal kilometer. Dat neemt, in functie van wat jullie te vertellen hebben, een klein uurtje in beslag.

Video- of wandelsollicitatie

Bij ‘Van A naar BETER’ geven ze aan uiteraard de sollicitant de keuze te laten tussen een video- of wandelsollicitatie. Blijkbaar zijn er echter toch heel wat gegadigden die kiezen voor de boswandeling met bijhorend sollicitatiegesprek. Dat kunnen we ons best inbeelden. Je bent als sollicitant immers een stuk relaxter. Samen wandelen maakt de tongen bovendien wat losser. Helemaal prima, toch?

Toffe babbel

Er zitten volgens ‘Van A naar BETER’ alvast heel wat voordelen aan zo’n wandelsollicitatie. Bij een real life ontmoeting gaat de non-verbale communicatie immers niet verloren. Een persoon in het echt zien, geeft een ander effect dan op beeld. De gezonde buitenlucht, een toffe babbel én beweging krijg je er volgens ‘Van A naar BETER’ bovendien gratis bij. De locatie is af te spreken. Ofwel ter plaatse bij ‘Van A naar BETER’ of bij jou in de buurt. Afhankelijk van jouw gesprekspartner is er misschien ook een hond blij met de beweging. “Laat de klassieke sollicitatiekledij maar achterwege, sportieve kledij mag”, zo klinkt het bij ‘Van A naar BETER’.

Wandelschoenen

Geef toe, wat zou jij verkiezen? Een droog jobinterview waarbij je tegenover mekaar zit in een stoffige ruimte of een gezellige wandeling in het zonnetje samen met de rekruteerder? Met de aanhoudende coronacrisis trekken we met z’n allen sowieso steeds meer de wandelschoenen aan. Dus, waarom het niet op een stappen zetten om zo je droomjob te bemachtigen?

Pascal Dewulf