Kan je werkgever je verplichten om een mondmasker te dragen?

Je werkgever vraagt je om op je werkplek een mondmasker te dragen. Mag hij je die verplichting ook effectief opleggen? Wat riskeer je als je weigert om op zijn vraag in te gaan? Kan hij je dan zelfs ontslaan om een dringende reden?

Verplichten kan

Je werkgever kan je wel degelijk verplichten om een mondmasker te dragen in het bedrijf. Hij zal dat doen als je werkzaam bent in een sector waar de overheid het dragen van een mondmasker verplicht of als tussen jou en je collega’s de afstandsregels onvoldoende kunnen worden gevolgd. Ook als dat strikt gezien niet verplicht is kan je werkgever het gebruik van een mondmasker opleggen waarbij je dat bijvoorbeeld moet dragen bij vergaderingen, bij verplaatsingen door het gebouw, enzovoort.

Een uitzondering op die regel bestaat als je om medische redenen geen mondmasker mag dragen. In dat geval mag je als werknemer een gelaatsscherm gebruiken.

Mondmaskers voorzien?

Als er een verplichting bestaat om op de werkvloer een mondmasker te dragen, dan heb je als werknemer goede argumenten om te zeggen dat je werkgever die gratis ter beschikking moet stellen. Je zou dan namelijk kunnen zeggen dat het mondmasker als ‘noodzakelijk werkmateriaal’ wordt beschouwd.

Je houdt je er niet aan

Als je weigert om een mondmasker te dragen terwijl je werkgever je daartoe wel verplicht dan kan je werkgever je sancties opleggen.

Vooreerst kan je werkgever je een tuchtsanctie opleggen. Een tuchtsanctie kan alleen opgelegd worden als dit voorzien is in het arbeidsreglement. Ook de sancties die je werkgever kan opleggen moeten in het arbeidsreglement vermeld worden. Het kan bijvoorbeeld gaan om morele sancties (zoals bijvoorbeeld een berisping) of een financiële sanctie.

Je werkgever zou je eventueel ook kunnen ontslaan om een dringende reden. Daarbij kan hij er eventueel op wijzen dat je de veiligheid in of de werking van het bedrijf in het gedrang bracht.

Jan Roodhooft, advocaat