Zo ga je gemotiveerd het najaar in

De zomer trekt langzaam de deur achter zich dicht en de herfst komt lonken. De dagen worden korter, er is minder zonlicht en dat kan wel eens voor een najaarsdipje zorgen, ook op de werkvloer. Met deze tips helpen we je gemotiveerd het najaar door.

Hup met de beentjes

Bewegen geeft energie, dus ook in het najaar is het belangrijk om te blijven bewegen. Een wandeling tijdens je middagpauze of na het werk rechtstreeks naar de gym, zorgen voor een leuke afwisseling. Geen tijd om na het werk nog een extra activiteit te doen? Misschien is het woon-werkverkeer met de fiets voor jou wel de ideale oplossing. Werk je vooral thuis, doe dan je boodschappen in je middagpauze met de fiets.

Keep on smiling

Lachen werkt ontspannend en zorgt ervoor dat de zogenaamde ‘gelukshormonen’ vrijkomen. Maak dus met je collega’s online of offline tijd om ook te lachen en grapjes uit te halen. Dit is geen wegesmeten tijd. Integendeel …

Welkom zonlicht

De dagen mogen dan wel korter worden, er zijn nog voldoende uren met zonlicht. Richt je bureau zo in dat je rechtstreeks zonlicht hebt. Werk je thuis, dan is die frisse kamer die perfect was in de zomer, misschien niet meer zo ideaal in de herfst en moet je nadenken om je bureau in een andere ruimte te installeren. Toch te weinig zonlicht binnen? Gebruik je pauze dan om even buiten te gaan.

Regelmaat voorop

Probeer een regelmatig dagritme aan te houden met eten en slapen op vaste tijdstippen. Je stofwisseling is zo in evenwicht en je zal je fitter voelen. Voldoende slaap is ook cruciaal om de dagen gemotiveerd door te komen.

Gezonde voeding

Ga voor gezonde, evenwichtige voeding en vermijd geraffineerde suikers. Deze suikers in koekjes, snoep en frisdranken zorgen heel even voor een energieboost, maar zullen je na een tijdje verder uitputten.

Lekker warm Zorg dat je geen koud hebt, want je lichaam verbruikt meer energie om op temperatuur te komen en dat maakt je moe. Kleed je dus voldoende warm aan.

Laat het najaar nu maar komen!

Mieke Vercruijsse