Zorg blijft sector met veel uitdagingen

Het is deze week één jaar geleden dat de gezondheidscrisis ons in een eerste lockdown stortte. Allicht niemand had gedacht dat we zo lang met het virus zouden worstelen. Maar de gevolgen zijn er, niet in het minst voor de arbeidsmarkt. In geen tijd gingen we van veel vacatures en steeds minder werkzoekenden, naar een halvering van het aantal vacatures en een stijging van het aantal werkzoekenden.

“De gevolgen van de coronacrisis lieten zich voelen in elke sector, maar de verschillen tussen de sectoren waren nooit zo groot. Sommige werkgevers vechten al maanden om te overleven, niet wetend of ze het gaan halen”, zegt Wim Adriaens, ceo van VDAB, “anderen komen nog steeds handen te kort. De krapte lijkt onder meer in de zorgsector, nooit weggeweest. Kijk maar naar de nieuwe knelpuntberoepenlijst van VDAB, met dit jaar maar liefst 190 knelpuntberoepen.”

Verschillende oorzaken

Los van corona blijven de ‘klassieke’ knelpuntberoepen overeind. Zorg, bouw, de technologische sector en IT blijven sectoren met grote aantallen knelpuntberoepen. De zoektocht naar zorgpersoneel blijft voor vele werkgevers moeilijk. Er zijn knelpuntberoepen die momenteel minder ‘knellend’ zijn als gevolg van de coronamaatregelen. “Maar daarvan verwachten we wel dat hun knelpuntkarakter zal terugkeren bij het herstel van de economische activiteit.”

In de lijst van knelpuntberoepen voor 2021 zien we ook een aantal nieuwe knelpuntberoepen opduiken die hun oorzaak eerder lijken te vinden in de grote kloof tussen de verwachtingen van kandidaten en werkgevers.

Steeds moeilijker

Ook de toenemende vergrijzing heeft een blijvende impact op de arbeidsmarkt en geeft aanleiding tot een stijgende vervangingsvraag. De uiteenlopende snelheden waarmee de verschillende sectoren zich zullen herstellen, zal een impact hebben op de vraag naar nieuwe medewerkers. Een grote groep ervaren werkkrachten is aan het uittreden, wat aanleiding geeft tot een stijgende vervangingsvraag. Zeker de gezondheids- en welzijnszorg – die dit jaar bijkomend ook nog met extra uitdagingen te maken kreeg – wordt met deze vergrijzing sterk geconfronteerd, en dat zowel bij de zorgverleners als bij de zorgvragers. Het probleem van deze sector om voldoende personeel te vinden doet zich in de eerste plaats voor bij de (hoofd)verpleegkundigen, maar ook het vinden van zorgkundigen en verzorgenden is steeds moeilijker.

Info: www.vdab.be