Zorgwerkgever van het Jaar 2019

06/05/2019

Het was onlangs in Gent verzamelen geblazen voor de Vlaamse zorgsector. Tijdens de zevende editie van de Zorgwerkgever van het Jaar ontdekten meer dan 500 genodigden wie de awards konden binnenrijven. Het was AZ Alma uit Eeklo die met de hoofdprijs - de award Zorgwerkgever van het Jaar - aan de haal ging.

Mediabedrijf ZorgAnders, organisator van het jaarlijkse evenement, verwelkomde in de Eskimofabriek in Gent bijna 500 aanwezigen. Zij werden getrakteerd op een speciale awardshow en een schitterend diner op dit exclusieve netwerkevent, geanimeerd door de wervelende cabaretband 't Schoon Vertier.

Inspiratie

Met de uitreiking van de awards werden tien instellingen, organisaties en persoonlijkheden uit de zorgsector beloond voor hun goede werk. Zij tillen ons zorglandschap, elk op hun eigen manier, naar een hoger niveau. Al draait het niet alleen om de winnaars, benadrukt Sam Baro, CEO ZorgAnders: "Het voornaamste doel van de Zorgwerkgever van het Jaar is om de sector in zijn totaliteit uitgebreid in de bloemetjes te zetten. De tientallen dossiers die ingediend werden, tonen aan hoeveel zorgorganisaties fier zijn op hun werk, hun medewerkers en hun cliënten. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. We hopen dat de best practices, verhalen en projecten die aan bod gekomen zijn als inspiratie kunnen dienen en leiden tot een nog betere zorg in Vlaanderen."

De hoofdprijs, de award Zorgwerkgever van het Jaar, werd veroverd door het AZ Alma uit Eeklo. Een overzicht van alle awardwinnaars vind je hieronder.

Een overzicht van de winnaars
Thuiszorgorganisatie van het jaar: Thuisverpleging Polet Beveren
Woonzorgcentrum van het jaar: WZC Residentie Het Prieelshof Lede
Ziekenhuis van het jaar: UPC Sint-Kamillus Bierbeek
Andere zorgorganisatie van het jaar: VillaVip

Mooiste branding van het jaar: de Vleugels Houthulst
Beste externe marketing van het jaar: AZ Damiaan Oostende
Intern project van het jaar: Den Dries vzw Evergem

Persoonlijkheid van het jaar in een organisatie met maximum 50 medewerkers:
Charlotte Vanderhoydonck (WZC Hof ter Bloemen Heusden-Zolder)

Persoonlijkheid van het jaar in een organisatie met minimum 50 medewerkers:
Hilde Van Loon (Wit-Gele Kruis Antwerpen)

Zorgwerkgever van het jaar: AZ Alma Eeklo

Mieke Vercruijsse

Deel met anderen