5 kenmerken van iemand die perfect past in de logistieke sector

De logistieke sector is het kloppende hart van de economie. Wil je weten of je geschikt bent om in die sector aan de slag te gaan? Lees dan even verder.

1. Deadlines zijn heilig

Met de komst van e-commerce en dies meer werk je binnen een context van bijzonder strakke deadlines. Vaak doe je dat in team en de klok rond. Het moet niet gezegd dat je dus over een stevige dosis stressbestendigheid hoort te beschikken om in de logistieke sector aan de slag te zijn.

2. Flexibiliteit is het sleutelwoord

Wanneer om kwart voor vijf ’s namiddags een bestelling wordt geplaatst die morgen dient geleverd te worden, kan je het niet maken om klokslag vijf uur de deur achter je dicht te slaan. Flexibiliteit hoort dan ook een van je kerneigenschappen te zijn. Resultaatgerichtheid eveneens. Uiteraard hoor je ook gepast te worden beloond voor die flexibiliteit.

3. Collegialiteit in het kwadraat

In de logistieke sector ben je vaak aan de slag in teamverband. Je moet dan ook een echte teamplayer zijn. Komen je teamcollega’s in tijdnood met hun opdrachten, dan maak jij er absoluut geen probleem van om bij te springen en zo de objectieven van het team steeds weer scherp te stellen. Uiteraard mag je dan ook van je collega’s verwachten dat ze hetzelfde voor jou doen.

4. Je houdt van fysiek werk

De logistieke sector vereist niet zelden lichamelijke inspanning. Pakjes op een transportpalet plaatsen, leveringen in een vrachtwagen laden,…: je moet echt houden van fysiek werk, zoveel is duidelijk. Beschouw het misschien ook eens als een gratis work-out. Veel mensen betalen om te kunnen bewegen in een fitnesszaal.

5. Motivatie is de basis

Het voordeel van de logistieke sector is dat je niet noodzakelijk hooggeschoold hoort te zijn. Het is vooral jouw persoonlijke motivatie en doorzettingsvermogen die bepalen hoe je het er vanaf brengt. De job? Die leer je on the job. De rest kan je met je eigen kwaliteiten invullen.

Pascal Dewulf