7 jobs die ideaal zijn voor thuiswerk

Misschien ben jij wel een van die gelukkigen die de voorbije maanden op je thuiswerkplek aan de slag was. Misschien ook wel niet, maar lonk je desondanks toch naar thuiswerk. Dan zijn dit alvast 7 jobs die ideaal zijn om je slag thuis te halen.

1. Schrijver/copywriter/vertaler

Ben je een tekstvreter, een letterzetter, een poëtische klavierridder? Dan kan je dat in principe van om het even waar doen. Ook perfect vanop je thuiswerkplek.

2. Social media expert

Nog zo’n boeiende job die je perfect thuis kan doen. Behoudens wat oriënterende meetings met je baas en/of klanten kan je het helemaal zelf af daar in je bureaukamer thuis. Nu je het zegt: die meetings kunnen eigenlijk ook online. Bye bye gesprekken op kantoor met je baas en klant. Je hoort van ons wanneer alles klaar is.

3. PR-verantwoordelijke

Public relations onderhouden, daar hoef je niet voor naar kantoor. Wel occasioneel naar klanten, persconferenties of mediadagen. Voor de rest is alles rustig aan het thuisfront, knus in je bureau waar je helemaal geconcentreerd de beste PR-campagnes kan bedenken.

4. ICT-specialist

Websites ontwerpen, een computernetwerk beheren, rapportering bouwen, remote computerondersteuning of procesbeheer: de ICT-wereld is een natte droom voor thuiswerkers. Hou je van techniek en ben je graag thuis in je eentje aan de slag? Ga dan voor een job in ICT.

5. Grafisch ontwerper

Moet het gezegd dat je als grafisch ontwerper voor het overgrote deel van de dag aan je computerscherm bent gekluisterd? En dat je dit bijgevolg eigenlijk even goed thuis kan doen? Creatieve concepten bedenken en uitwerken en vervolgens in een online teammeeting bespreken en verder uitdiepen? Als dit voor jou aanvoelt als de professionele hemel op aarde, dan zit je goed met de job van grafisch ontwerper.

6. B&B-uitbater

Heb je de luxe een of meerdere kamers op overschot te hebben in je woning? Dan kan je het er op wagen als B&B-uitbater. Jouw kwaliteiten? Dienstbaarheid, spontaniteit, een stevige dosis empathie. Voorts heb je geen moeite met het feit dat andere mensen in jouw hoogstpersoonlijke universum komen. Het is alvast de job bij uitstek om bij jouw thuis uit te voeren.

7. Vlogger

Je eigen kook- of doe-het-zelfkanaal opzetten en via vlogs (videologs) de wereld insturen: heel leuk en spannend. Wil je aan de slag met vlogging dan moet je echt wel een allrounder zijn. Je eigen video’s opnemen en aan mekaar praten, in correcte belichting en de juiste setting voorzien, een script om het geheel coherent te laten overkomen, post-productie na de opnames, je Youtube-kanaal onderhouden,… Bovendien duurt het doorgaans een heel tijdje eer de bal voor jou financieel aan het rollen gaat. Als die al gaat rollen. Velen zijn immers geroepen, weinigen uitverkoren. Heb je misschien al een andere (deeltijdse) job, dan kan je die afwisselen met je eigen vlogactiviteiten. Wie weet, word je in no time een influencer?

Pascal Dewulf