Coronacrisis? Dit zijn sectoren waar werkzekerheid heerst

Er komt een heftige periode aan voor onze economie. Veel sectoren, zoals de culturele en toeristische sector, zien de toekomst somber in. Maar welke sectoren bieden in deze moeilijke tijden net wel zekerheid of extra kansen? Duik mee in ons overzicht.

Zorg

De mannen en vrouwen in de zorg zijn onze tijdens deze crisis. Dag en nacht zetten zij zich in voor zorgbehoevenden. Veel zorginstellingen, ziekenhuizen en andere instanties kampen met een personeelstekort. Zit zorgen je in het bloed of het lijf? Dan is dit misschien het moment om over te schakelen op een functie in de zorgsector.

Bijproducten van de crisis

De vraag naar mondmaskers, ontsmettingsgel en plexiwanden gaat de hoogte in. Sommige bedrijven spelen hierop in. Denk aan de jeneverstokerij die handgel ging produceren en het bedrijf dat gespecialiseerd is in hygiëneproducten en snel een extra productielijn voor mondmaskers bouwt.

Onderwijs en overheid

De onderwijssector biedt, naast een boeiende werkomgeving, ook werkzekerheid. Altijd al gedroomd om voor de klas te staan? Dan is dit jouw moment. Het onderwijs kijkt door de vergrijzing tegen een enorm lerarentekort aan.

Ook de overheid blijft draaien. Zie je een interessante vacature passeren bij de overheid? Weet dat werkzekerheid bij de package zit.

Levensmiddelen

Een mens moet eten, nietwaar? Supermarkten en de hele industrie voor levensmiddelen zal de komende jaren gewoon blijven draaien. Van landbouw, de logistiek en het transport tot winkelpersoneel, in deze sector zit je niet snel zonder job.

Bijproducten van de lockdown

De vraag naar zwembaden, hometrainers, fietsen en tuingereedschap was nog nooit zo groot. Producenten en verkopers zagen de verkoop de afgelopen tijd pieken zoals dat normaal enkel in de zomermaanden het geval is. Ook doe-het-zelfzaken doen gouden zaken. Blijf dus rustig zitten aan die productielijn van fietsen, je zal weten wat doen, de komende tijden.

Nutsvoorzieningen

Personeel van bedrijven die water, gas of elektriciteit leveren, hoeven zich geen zorgen te maken. Zo lang een mens licht, warmte en water nodig heeft, zal er in de sector werk zijn.

Telecom

Het zijn gouden tijden voor de telecomsector. Nooit maakten we zo talrijk gebruik van internet en telefonie om in contact te blijven met elkaar. We Skypen, zoomen en videochatten erop los. Ook abonnementen op digitale televisie en streamingsdiensten verkopen als zoete broodjes. Een sector met toekomst.

Zorg voor elkaar en blijf gezond!

Eveline Janssens