Deze jobs doe je vooral buiten

Ben je graag buiten en wil je het liefst ook een boeiende job waarbij je maar weinig tussen vier muren moet zitten? Dan zijn deze jobs misschien wel iets voor jou.

1. Tuinman

De hele dag in de natuur, dat is gezond. Als tuinman ga je het gras maaien, hagen en bomen snoeien, omheiningen plaatsen, … Het kan soms ook wel een harde job zijn, want je moet weer en wind trotseren. Goede kledij kan dat euvel meestal wel verhelpen.

2. Boswachter

Nog een job in het groen. Boswachters beheren en bewaken bossen en parken. De vraag naar jobs als boswachter is echter groot en de beschikbare plaatsen beperkt.

3. Kraanman

Geen job voor mensen met hoogtevrees! Je zit hoog en droog, maar toch ook buiten. Bovendien heb je meestal een prachtig uitzicht. Kraanman is een hardnekkig knelpuntberoep, dus als je een goede concentratie en behendigheid hebt, maak je veel kans de job te hebben.

4. Dierenverzorger

Een voorliefde voor dieren? Dierenverzorgers worden op heel wat verschillende plaatsen ingezet. Denk maar aan dierentuinen, kennels, manege,s … Je krijgt de liefde van de dieren zeker in ruil voor je inspanningen.

5. Wegenwerker

Vaak heb je nacht- en weekenddienst, maar je geniet wel van een zeer gevarieerde job. Je zorgt immers zowel voor de opbraak-, grond- en funderingswerken als voor de aanleg van riolen, waterafvoer- en andere leidingen. Ook het leggen van asfalt, het plaatsen van riooldeksels en het leggen van kasseien, betonklinkers of boordstenen maken deel uit van de job.

6. Werfleider

Bouwprojecten begeleiden en de verschillende partijen tevreden stellen. Je gaat vaak van werf naar werf en bent dus het grootse deel van je tijd buiten. Maar niet enkel als werfleider ben je meestal buiten. Heel wat werknemers in de bouw, zoals dakwerker, schrijnwerker en metser, vertoeven vooral in openlucht.

7. Postbode

Je bent een ochtendmens, want om de post rond te brengen, ben je al vroeg in de weer. Je moet ook weer en wind trotseren want je ronde even uitstellen, is geen optie. Maar je kunt eens een praatje doen en de meeste mensen zien je wel graag komen.

8. En nog veel meer

Natuurlijk zijn er nog veel meer jobs die voornamelijk buiten uitgevoerd worden. Denk maar aan politieagent, parkeerwachter, fietskoerier,… En misschien iets minder voor de hand liggend: archeoloog en geoloog.

Mieke Vercruijsse