“Ik ben helemaal klaar voor het zomerseizoen”

Zomer staat synoniem met zon, zee en strand. Ook voor So De Baere, deskundige sport van de gemeente Middelkerke. “Het zomerseizoen staat voor de deur en daar kijk ik wel naar uit”, vertelt ze vol enthousiasme.

So behaalde haar diploma leraar lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie en ging tijdens haar studies aan de slag als jobstudent op de sportdienst van de gemeente Middelkerke. “Het vakantiewerk was dus mijn eerste kennismaking met de gemeentelijke sportdienst van Middelkerke en dat beviel me enorm. Na deze studentenjob heb ik gesolliciteerd voor mijn huidige functie en kon ik er aan de slag. Intussen werk ik hier bijna 15 jaar”, vertelt ze.

Gevarieerde job

Het takenpakket van So is zeer gevarieerd. “Ik sta in voor sportpromotie, een term die een hele waaier aan taken omvat. Dat gaat over het organiseren en ondersteunen van evenementen tot het lesgeven aan diverse doelgroepen, zoals senioren, scholen,… Nu zijn mijn taken vooral gericht op ons zomerprogramma Sport aan zee”, legt So uit.

Het zomerprogramma heeft als doel het sporten in de gemeente te promoten. “We zijn er voor iedereen die wat actie wil tijdens de vakantie. Elke dag organiseren we sportactiviteiten in de sporthal en op het strand. Iedereen kan hier op de dag zelf nog bij aansluiten. Daarnaast organiseren we ook heel wat sportkampen. In de vakantie heb ik mijn handen wel vol.”

Flexibiliteit

De job van So vraagt wel wat flexibiliteit, iets wat ze best tof vindt. “In mijn job moet je je flexibel opstellen. Nu en dan is er een weekend- of avondwerk. Dat is in periodes en ik spring bij waar nodig. Het is niet altijd voorspelbaar, maar ik heb hier zeker geen probleem mee”, vervolgt ze.

So geniet met volle teugen van het werk tijdens de zomerperiode. “Ik neem mijn vakantie buiten het seizoen en werk heel graag tijdens de zomervakantie. Mijn job is sowieso zeer seizoensgebonden. Buiten de zomer vooral indoor, tijdens de zomer ligt de focus uiteraard op outdoor. Ik vind het leuk om veel buiten te zijn”, gaat ze verder.

Jobstudenten

In de zomer volgt So de jobstudenten op. “De strandactiviteiten bijvoorbeeld worden verzorgd door jobstudenten. De eerste dagen is het belangrijk dat ik vrij veel tijd in hen steek en bijstuur waar nodig. Uiteraard gebeurt dit niet aan mijn bureau, maar wel op het terrein. Ik spring zelf ook nu en dan bij om les te geven”, legt ze uit. Heeft wie tijdens de zomer werkt in een kustgemeente dan ook een beetje een vakantiegevoel? “Tuurlijk. Ik kijk enorm uit naar de zomerperiode en hoop op een vlotte zomer.”

Mieke Vercruijsse