7 dingen waarop je moet letten in een jobadvertentie

De ene jobadvertentie is de andere niet. Dit zijn alvast 7 zaken die je niet mag over het hoofd zien wanneer je een jobadvertentie onder de loep neemt.

1. Less is more

Een jobadvertentie met een ellenlange omschrijving en een pak buzzwoorden? Hou je er ver van. Een bedrijf dat weet waar het voor staat kan ook in zijn jobadvertenties kort en krachtig uit de hoek komen.

2. Jobprofiel is duizelingwekkend

Heel wat bedrijven laten in jobadvertenties uitschijnen dat ze, bij wijze van spreken, behoefte hebben aan een full option terwijl ze eigenlijk op zoek zijn naar een degelijk basismodel. Laat je daardoor dus niet afschrikken en waag toch je kans.

3. Alleen vakbekwaamheid telt

Een bedrijf dat in zijn jobadvertenties enkel peilt naar vakbekwaamheid en geen enkele aandacht heeft voor wie jij bent als mens, is toch een beetje vreemd. Hire for attitude, train for skills is immers steeds meer het credo. Een bedrijf dat dus enkel de nadruk legt op je vaardigheden, daar kan je maar beter op voorhand nog wat extra onderzoek naar doen. Waarom contacteer je de selectieverantwoordelijke niet met de opmerking dat dat je opgevallen is?

4. De bomen groeien tot in de hemel

Worden jou gouden bergen en een flitsend carrièrepad beloofd? Weet dan dit soort to good to be true situaties niet realistisch zijn en de maturiteit en sérieux van het bedrijf mogelijk te wensen over laten.

5. Black box

Een moderne jobadvertentie moet het sollicitatieproces duidelijk beschrijven. Waar kan je je aan verwachten? Wat zijn de verschillende stappen? Wat wordt er van jou verwacht tijdens de selectierondes? Op basis van welke criteria gebeurt de eigenlijke selectie? Een goede jobadvertentie moet transparant en duidelijk zijn.

6. Can do mentaliteit

Een goede jobadvertentie komt niet enkel met eisen en wensen van de kant van de werkgever, maar moedigt jou ook aan om op de jobadvertentie in te gaan. Het is alsof jouw werkgever to be je al op voorhand wil coachen en aanmoedigen om het beste uit jezelf te halen. Yes!

7. Wat zit erin voor jou?

Een heldere jobomschrijving geeft je ook te kennen wat je mag verwachten op het vlak van verloning, extralegale voordelen en carrièrekansen. Wordt daar nogal vaag over gedaan, ga dan toch op onderzoek. Toegegeven, je bent wel gepassioneerd in wat je doet, maar voor de baas zijn of haar mooie ogen werken, dat is wat te veel van het goede, toch?

Pascal Dewulf