Zo kan je in coronatijden toch gerust een andere job aannemen

De jobmobiliteit op de Belgische arbeidsmarkt was nog nooit zo laag als de laatste weken. Heel wat werknemers willen in deze onzekere tijden nu eenmaal geen risico’s nemen om elders aan de slag te gaan. Maar wat kan je doen als je elders toch een interessante jobaanbieding hebt?

De coronacrisis leidt ook tot heel wat onzekerheid op de arbeidsmarkt. Heel wat werknemers vrezen hun job te verliezen. Ze gaan ook niet op zoek naar een andere job uit vrees bij de nieuwe werkgever uiteindelijk niet te kunnen beginnen of snel te worden ontslagen.

Korte opzegtermijn

Als je elders aan de slag gaat met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur, riskeer je inderdaad dat je nieuwe werkgever met een zeer korte opzegtermijn (of een beperkte opzegvergoeding) afscheid van jou kan nemen. Als je nog geen drie maanden in dienst bent, kan je werkgever je namelijk opzeggen met een opzegtermijn van amper één week. Je riskeert dan na een week op straat te staan terwijl je bij je vroegere werkgever zoveel anciënniteit had opgebouwd dat die een heel wat langere opzegtermijn zou dienen na te leven.

Neem je anciënniteit ‘mee’

Wil je dezelfde ‘zekerheid’ behouden als bij je vorige werkgever, dan kan je met je nieuwe werkgever afspreken dat die je een conventionele anciënniteit geeft. In dat geval kom je overeen dat je bij je nieuwe werkgever begint met dezelfde anciënniteit als je al had bij je vroegere werkgever. Een dergelijke afspraak is trouwens perfect geldig. Weet wel dat de nieuwe werkgever niet verplicht is om met zo’n afspraak akkoord te gaan. Alles is dus een kwestie van onderhandelen…

Maak goede afspraken

Als je met je nieuwe werkgever afspreekt dat je je anciënniteit mag ‘meenemen’, is het ook belangrijk overeen te komen waarvoor die allemaal zal gelden. Zo kan je aangeven of de overgenomen anciënniteit alleen geldt voor de opzegtermijn of ook voor andere voordelen. Die afspraken kan je maken in de arbeidsovereenkomst die je met je nieuwe werkgever afsluit. Weet overigens dat de overgenomen anciënniteit alleen maar in je voordeel speelt. Dat betekent dan ook dat je er sowieso geen rekening mee moet houden als je later zelf je arbeidsovereenkomst opzegt.

Jan Roodhooft, advocaat