Hoe overleef je je beursdag?

Een hele dag op de been terwijl je prospecteert, van de ene naar de ander stand rent en ondertussen aantekeningen maakt. Tips om de dag heelhuids te doorstaan.

I would walk 500 Miles

Laat je knellende Italiaanse designerschoenen of je nieuwe stiletto’s maar thuis. Draag geklede, maar comfortabele schoenen. Vertrouw op je meest ingelopen paar om je zorgeloos doorheen alle beurshallen te loodsen.

Hello

Vergeet. Je. Naamkaartjes. Niet.

We menen het. Op een beurs verschijnen zonder een stapel kaartjes is geen goed plan. Stop ze op een plaats waar je makkelijk aan kan en dan… uitdelen maar.

ABC

Nog zo’n item. Pennen. En dan hebben we het niet over één exemplaar, nee, reken op minstens vier stuks om de dag door te komen. Want klant A gaat met de eerste lopen, je vergeet er één in de cafetaria en je liet er nog één achter bij het invullen van een contactfiche.

De Pizza Hut

Op een beurs een gezonde en voedzame lunch scoren, blijkt vaak een illusie. Een stuk vettige pizza, een half verlept broodje of een lauw bakje pasta met te veel saus zijn niet goed voor je gezondheid. Gevoelige maag? Speel op zeker en breng zelf je lunch mee.

Waterfalls

Hydrateer. Je praat de hele dag door en legt flink wat kilometers af in oververhitte beurshallen. Neem een flesje water mee.

Heat Wave

De truc om de dag niet als een pasje zweet te eindigen? Kleed je in lagen. Als je kan, laat je je jas al achter in je auto of bij de vestiaire. Weet dat het in de wandelgangen wat frisser is, maar in de hal snel warm kan worden. Een trui of vest dat je makkelijk aan- en uitschiet, is ideaal.

Born to run

OK, je gaat elke week hardlopen. Maar er is absoluut geen nood om elke hal vijf maal op en neer te hollen. Download een plan van de beurs op je smartphone en bekijk bij welke stands je langs wil gaan. Stippel een route uit.

We are the Champions

Tja, om te scoren, heb je doelen nodig. Wat wil jij vandaag bereiken? Nieuwe klanten zoeken, vernieuwende producten testen of de aankoop van materiaal? Stel duidelijke en haalbare doelen voorop, dat voorkomt (jaja) doelloos rondlopen.

Eveline Janssens