Volg een workshop en geef je carrière een boost

Wil je je carrière een boost geven? Volg dan zeker één of meerdere workshops die plaatsvinden tijdens de Regiotalent JobVillage. Deze jobbeurs staat garant voor tal van werkgevers en boeiende workshops onder één dak. Dit jaar hoef je het dak niet letterlijk te nemen, want de JobVillage gaat online. We lichten met plezier al een tipje van de sluier.

Cv-analyse (Manpower)

Je cv is je visitekaartje, dus zorg ervoor dat dat zeker op punt staat. Manpower verklapt alvast enkele tips:

  • Wil je jouw cv eruit te laten springen? Dan is een korte voorstelling over jezelf een echte meerwaarde.
  • Maak je cv relevant, begrijpbaar en beknopt. Zorg daarnaast voor een goede structuur met titels en ondertitels, een duidelijk lettertype en voldoende witruimte.
  • Het personaliseren van een cv voor de specifieke functie waarvoor je solliciteert, vergroot de kans dat je gecontacteerd wordt.
  • Alle informatie in je cv moet correct zijn. In een interview zullen de zaken op je cv afgestemd en getest worden.
  • Zet je cv om in pdf. Dat maakt van jouw cv een proper en strak document.

Werken voor een Brusselse overheidsinstelling (Talent.brussels)

Lijkt werken in het Brusselse gewest je wel iets? Het seminarie van Talent.brussels geeft meer informatie over de voordelen van werken voor een Brusselse overheidsinstelling.

Deze zaken komen aan bod:

* taalpremie

* intraregionale mobiliteit

* vergoeding woon-werktraject als dat met openbaar vervoer of de fiets is

* mogelijkheid tot telewerk

Op het seminarie krijg je bovendien een inkijk in hoe je dient te solliciteren en hoe de sollicitatieprocedure verloopt.

Wil je meer weten over deze onderwerpen? Registreer je dan nu al voor de JobVillage. De beurs vindt plaats op dinsdag 20 oktober van 10 tot 18 uur, donderdag 22 oktober van 16 tot 20 uur (nocturne) en zaterdag 24 oktober van 10 tot 12 uur. Info: www.jobvillage.be

Mieke Vercruijsse