Dit moet je weten over de nieuwe wet op het vaccinatieverlof die pas werd goedgekeurd

Op donderdag 25 maart 2021 keurde het parlement de wettelijke regeling rond het recht op klein verlet bij vaccinatie tegen het coronavirus goed. Maar wat houdt deze regeling precies in en wat moet je daarvan weten?

Betaald afwezig zijn

Als je als werknemer wordt opgeroepen om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus, dan heb je het recht om afwezig te zijn op het werk met behoud van je normale loon. Je hoeft hier dus geen vakantie voor op te nemen.

Meer bepaald heb je dat recht gedurende de tijd die nodig is voor de vaccinatie. Je mag dus niet zomaar de hele dag thuisblijven maar moet, nadat je gevaccineerd bent, terugkeren naar het werk. Word je gevaccineerd met een vaccin dat twee inentingen vergt, dan mag je bij beide vaccinaties afwezig zijn terwijl je voor de verloren uren doorbetaald wordt. Weet wel dat je enkel met behoud van je loon afwezig mag zijn als je je effectief laat vaccineren. Je mag dus niet afwezig blijven op het werk als je het vaccin weigert.

Verwittigen

Om gerechtigd te zijn op je normale loon tijdens deze afwezigheid moet je je werkgever vooraf verwittigen en dat zo spoedig mogelijk vanaf het tijdstip of tijdslot van de vaccinatie voor jou bekend is. Je werkgever mag je vragen een bewijs voor te leggen. Het voorleggen van de bevestiging van de afspraak om op een bepaald tijdstip aanwezig te zijn op een plaats waar de vaccinatie wordt toegediend, geldt daarbij als een voldoende bewijs. Als de bevestiging niet vermeldt wanneer je aanwezig moet zijn op een plaats waar de vaccinatie wordt toegediend, dient de uitnodiging voorgelegd te worden.

Info gebruiken?

Je werkgever mag de informatie die hij zo verkrijgt enkel gebruiken met het oog op de organisatie van het werk en het verzorgen van een correcte loonadministratie. Hij mag geen kopie nemen van de afspraakbevestiging of de informatie die ze bevat manueel overschrijven, met uitzondering van het tijdstip van de afspraak. Hij mag je afwezigheid enkel registreren als klein verlet. Het is je werkgever niet toegestaan om de reden van het klein verlet te registreren en/of te registreren dat je gezondheidsproblemen hebt.

Vanaf wanneer?

De regeling treedt in werking bij de publicatie in het Belgisch Staatsblad (dat gebeurde nog niet) en geldt voorlopig tot 31 december 2021.

Jan Roodhooft, advocaat