Waarom je binnenkort wellicht langer thuis mag blijven als een gezinslid overlijdt

Als werknemer mag je als bepaalde (nauwe) familieleden overlijden één of meerdere dagen met behoud van loon afwezig blijven op het werk. Dat zogenaamde rouwverlof wordt binnenkort wellicht uitgebreid.

Klein verlet

Op dit moment is het zo dat je drie dagen rouwverlof hebt als je echtgenoot of echtgenote, je kind of een kind van je echtgeno(o)t(e), je vader, moeder, schoonvader, stiefvader, schoonmoeder of stiefmoeder overlijdt. Die dagen mag je kiezen in de periode die begint met de dag van het overlijden en eindigt met de dag van de begrafenis.

Bij het overlijden van bepaalde andere personen (bv. je broer of zus, schoonzus of schoonbroer, grootouder, …) heb je recht op twee dagen klein verlet als ze bij je inwonen. Wonen deze verwanten niet bij je in en overlijden ze dan mag je enkel de dag van de begrafenis afwezig zijn op het werk.

Wetsvoorstel

De Kamercommissie Sociale Zaken heeft nu net een wetsvoorstel goedgekeurd waarbij dit rouwverlof in bepaalde gevallen wordt uitgebreid van drie naar tien dagen. Dat is meer bepaald zo als je partner of je inwonend kind overlijdt.

Hiervan moeten drie dagen verplicht worden opgenomen in de periode tussen het overlijden en de begrafenis. De andere zeven dagen mag je naar keuze opnemen binnen het jaar na het overlijden. Er kan van de beide perioden waarin deze dagen moeten opgenomen worden, afgeweken worden op vraag van de werknemer en mits er daarvoor ook een akkoord is van de werkgever.

Vanaf wanneer?

Het is nog niet 100 % zeker dat de wet er uiteindelijk ook komt. Ze moet namelijk ook nog worden goedgekeurd in het parlement en opvolgend ook nog worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Tot dat gebeurt blijft het rouwverlof beperkt tot maximaal drie dagen. De kans dat dit alles gebeurt is wel groot nu de Kamercommissie het voorstel unaniem goedkeurde.

Jan Roodhooft, advocaat