Een knelpuntjob fiksen met een interne beroepsopleiding

VDAB merkt dat de arbeidsmarkt uiteenlopende uitdagingen kent vanwege de vele knelpuntberoepen en vacatures die steeds moeilijker ingevuld geraken. “We geloven sterk in werkplekleren om mensen snel aan een job te helpen”, bevestigt Pieter Goudeseune, manager Opleiding en Werkplekleren bij VDAB. “We proberen met werkplekleren een bijzonder breed scala aan producten aan te bieden.”

Flexibel

Uit het jaarverslag van VDAB blijkt dat werkplekleren zeker een oplossing kan bieden voor het opvullen van vacatures. 68,96% van de cursisten was 3 maanden na het einde van een opleidingstraject met werkplekleren aan het werk. De uitstroom van cursisten zonder werkplekleren bedroeg 60%. Een reden te meer om werkplekleren frequent en flexibel in te zetten.

Perfecte match

IBO kan een perfecte oplossing bieden voor verschillende profielen en is niet gericht op specifieke doelgroepen. Patrick Meeuwissen, zaakvoerder bij IT-bedrijf Serso: “Ik ben vooral op zoek naar mensen met een passie voor IT. Het diploma is voor mij van geen tel. Op onze supportafdeling werkt nu een collega die gestart is met een IBO-contract. Hij was oorspronkelijk vrachtwagenmecanicien, maar na zijn arbeidsongeval was dergelijk fysiek werk geen optie meer. Omdat hij in zijn vrije tijd vaak bezig was met computers stelde hij zich kandidaat als supportmedewerker. Tijdens het gesprek werd meteen duidelijk dat zijn persoonlijkheid de perfecte match vormde. Hij blijft rustig wanneer mensen misnoegd bellen met een technisch probleem, stelt ze op hun gemak en gaat kalm op zoek naar een oplossing.”

Leergierig

Solliciteer je voor een knelpuntberoep, dan kun je zelf aangeven dat je bereid bent om jezelf in te werken in het bedrijf via een individuele beroepsopleiding. Het is geen teken dat je niet in aanmerking komt voor de job, maar je toont ontegensprekelijk aan dat je bereid bent om te investeren in jezelf en zelfs graag wil bijleren. Zo’n kandidaten hebben dikwijls een streepje voor, erkent ook Patrick Meeuwissen. “Bij een van onze sollicitaties hadden we 2 sollicitanten die er uit sprongen door hun commerciële skills en volwassenheid. Maar IT-kennis? Die hadden ze niet. Dat fiksten we door hen samen met de VDAB een individuele beroepsopleiding of IBO aan te bieden.”

Info: www.vdab.be/ibo