"Een technische job in de bouw ligt me wel"

23/05/2022

Na zijn studies aan de hotelschool sloeg Jens Boone een totaal andere professionele richting in. Hij kwam terecht in de sector van de ventilatie en heeft het bij Ecopuur enorm naar zijn zin. "Deze technische job als ploegbaas plaatsing ventilatietechnieken ligt me wel", vertelt hij over het knelpuntberoep dat hij uitoefent.

Hoe ben je in de sector van de ventilatie terechtgekomen?

"Het is inderdaad geen logische keuze na mijn studies aan de hotelschool. (lacht) Toen mijn vriendin en ik besloten een nieuwbouw te zetten, kozen we ervoor de technieken zelf te doen. Op die manier konden we wat centen uitsparen. Dat viel zo goed mee voor mij dat ik besliste om in de bouw te gaan werken. Ik werkte eerst bij een kleine zelfstandige. Dat was een leuke uitdaging waar ik enorm veel leerde over ventilatiesystemen. Ik ging daarna nog bij twee andere bedrijven aan de slag, steeds in dezelfde sector. Sinds vier jaar werk ik bij Ecopuur. Eerder toevallig, via een vriend die er werkte. Het bedrijf ligt op twee minuten van bij me thuis. Mooi meegenomen."

Wat houdt jouw job in?

"Ik ben ploegbaas ventilatietechnieken. We zijn een ploegje van twee personen, dus ik als ploegbaas en een monteur. We werken in een ruime regio, afhankelijk van de architect met wie we werken natuurlijk. Normaal gezien komen we twee keer één dag op de werf. De eerste keer in de ruwbouwfase waar we de buizen monteren. De tweede keer in de afwerkingsfase waarbij we de unit plaatsen, afwerken en opstarten."

Wat vind je zo fijn aan die job?

"De verantwoordelijkheden die ik heb. Het was mijn doel om een job met verantwoordelijkheden te hebben en ik vind het fijn dat ik daar ook in geslaagd ben. Daarnaast is elke werf een nieuwe uitdaging en kan ik mezelf telkens bewijzen. Het is een zeer gevarieerde job, waarbij ik ook steeds andere collega's in de bouw ontmoet en nieuwe klanten. En natuurlijk het feit dat ik ervoor kan zorgen dat iedereen tevreden is: het bedrijf, de klant en ikzelf natuurlijk."

Over welke troeven moet je beschikken om deze job goed te doen?

"Ten eerste moet je Inzicht hebben. We komen toe op een werf en moeten direct goed weten waar te starten. Daarnaast moet je ook willen werken in weer en wind en ten slotte moet je dus verantwoordelijkheden willen nemen."

De bedrijfscultuur bij Ecopuur ligt je wel ...

"Bij Ecopuur voel ik me zeer goed. Iedereen is er gedreven, er heerst een goede sfeer en er wordt zeer goed gezorgd voor het personeel. Zo beschikken we steeds over de nodige kwaliteitsvolle kledij en het materiaal. Om de maand hebben we een vergadering met alle teams. Dat gaat bijvoorbeeld over veiligheid, cijfers, klantentevredenheid. Wat dat laatste betreft, kan ik je zeggen dat we goed bezig zijn. Dat geeft natuurlijk een goed gevoel."

Mieke Vercruijsse

Deel met anderen